Muharrem İnce'nin partisinde Erzurum mitingi depremi

Memleket Partisi Ankara 3. Bölge Milletvekili Adayı Çağrı Ünsal, Erzurum'da CHP mitingine saldırı sonrasında partisinden istifa etti, adaylıktan çekildi.

Muharrem İnce'nin partisinde Erzurum mitingi depremi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzurum’daki olaylı miting, Muharrem İnce’nin genel başkanlığını yaptığı Memleket Partisini sarstı. Memleket Partisi Ankara 3. Bölge Milletvekili Adayı Çağrı Ünsal, konuyla ilgili olarak partisiyle ters düştüğünü belirterek, partisinden istifa etti ve adaylıktan çekildi.

İstifasını sosyal medya hesabından açıklayan Çağrı Ünsal, şunları söyledi:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kanlarıyla kazanılan Cumhuriyetin 100. yılında Türk siyasi tarihinin en önemli seçimlerine giriyoruz. Daha dün Erzurum mitinginde yaşananlar nasıl bir örgütlü kötülükle karşı karşıya olduğumuzun göstergesidir. Hal böyleyken, gelinen noktada 20 yıllık AKP karanlığına karşı siyasi mücadele gösteren tüm muhalif kesimlerin iç tartışmaları bir kenara koyarak bu mücadeleyi birlikte sürdürmesi kaçınılmaz bir zorunluluk arz etmektedir. 
Bu nedenlerle 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakını destekleyeceğimi bildiriyor; kuruluşundan bu yana bir neferi olduğum Memleket Partisi’nin politikası ile fikir ayrılığına düşmüş olduğumdan, Ankara milletvekili adaylığından, genel disiplin kurulu üyeliğinden ve parti üyeliğinden derin bir üzüntüyle istifa ediyorum.”
 

Bakmadan Geçme