Ekrem İmamoğlu açıkladı... Erzurum mitinginde kaç kişi yaralandı?

Erzurum'daki olaylı mitingden ayrılmak zorunda kalan Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından, olaylarda yaralananlarla ilgili bilgi verdi. 

Ekrem İmamoğlu açıkladı... Erzurum mitinginde kaç kişi yaralandı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

7 YARALI MI 9 YARALI MI?

Erzurum Valiliğinin kendisini arayarak 7 yaralı olduğunu bildirdiğini, ancak kendisinin 9 yaralı ile bizzat görüştüğünü belirten Ekrem İmamoğlu, olayların tertiplendiğini savundu. Kolluk kuvvetlerinin görevlerini yapmadığını da öne süren İmamoğlu, şunları söyledi:

“KOLLUK GÜÇLERİ GÖREVİNİ YAPMADI”

“Ne yazık ki bu olay tertiplenmiş bir olaydır. Devletin kolluk güçleri, sahada oradaydı, görevini yapmamıştır. Çoluk çocuk herkesi tehlikeye atmıştır. Vali Bey bilgi vermek için aradı ve 7 yaralı olduğundan bahsetti. Ben şu ana kadar 9 civarında yaralı ile telefonda görüştüm. Yaralıları takip ediyorum. Takip etmeye de devam edeceğim. Orada yaralanan bütün hemşehrilerimin sağlıkla ilgili konuları bize emanettir. Bu kötü aklın süreci sona ermiştir.”

“BU OLAYLARIN ERZURUMLULARLA İLGİSİ YOK”

“Ben çocukluğumdan beri Erzurum ile diyalogda olan bir aileyim. Burada akrabalarımız var, Erzurumlunun kim olduğunu çok iyi biliyorum. Bu konunun Erzurumlularla ilgisi yok. Buradan sporcu aldım, maçlara geldim, tribünlerini bilirim. Ama bugün olan olayların Erzurumlularla uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur. Erzurumlu hemşehrilerimin bu kötü aklı sorgulayacağından hiç şüphem yok. Bu kötü akıl 14 Mayıs’da gidecek kimsenin şüphesi olmasın.”

Bakmadan Geçme