Doğubayazıt'a mega proje müjdesi

Ağrı Doğubayazıt'a 8 bin kişinin istihdam edileceği Karma Sanayi Sitesi yapılacak.

Doğubayazıt'a mega proje müjdesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Sanayici ve Yatırımcı İş Adamları Derneği (İSİYAD) ve Doğubayazıt Belediyesi işbirliği ile Doğubayazıt Karma Sanayi Sitesi Avan Projesi hayata geçirilecek. Doğu’nun çıkış kapısı olan Doğubayazıt, söz konusu proje ile bölgenin parlayan yıldızı olacak.

8 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Çalışmayla ilgili bilgi veren Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, 2024 yılında faaliyete geçmesi öngörülen projenin, 700 bin metrekare alan üzerinde, 5 bin ile 8 bin arasında kişiye istihdam sağlayacağını müjdeledi.

200 BİN FİRMA PROJEDE YER ALACAK

Başkan Acar, projenin detaylarına dair şu bilgileri verdi:

“700 bin metrekare alan üzerinde olup belediye imar planları çizimleri yapıldıktan sonra arsamızın yola terkler çıktıktan sonra net 500 bin metrekare inşaat alanı olarak hedeflenmektedir. Yapılacak inşaatlarımız yüksekliği 18 metrekare olacak ve 3 kat düşünülmektedir. Sanayi Sitemizin projelendirme ve yatırımcı firmalarımızın ön talepleri doğrultusunda sanayi sitesinde hedeflenen 50 adet 5 bin metrekare tek tapulu fabrikaların kurulması için üreticilerimize tahsis satışı yapılacak. Ayrıca 100 adet bin 500 metrekare küçük ölçekli KOBİ imalatçılarımıza tahsis edilecek 50 adet 1000 metrekare satış ve imalat yapacak yatırımcılarımıza tahsis edilecek.”

TÜRKİYE’NİN ÖRNEK KARMA SİTESİ OLACAK

200 bin civarında yerli ve yabancı yatırımcı ile imalatçı firmaların yer alacağı Karma Sanayi Sitesinin, Türkiye’nin örnek projelerinden olacağını vurgulayan Başkan Acar, “İçerisinde meslek yüksekokulu, 4 yıldızlı fuar alanı, otel, TIR parkı, güneş enerjisi ve arıtma tesisleri, AVM, bankalar, itfaiye, Belediye binası, antrepo gibi tesisler olacaktır.” dedi.

Bakmadan Geçme