Zafer Partisi'nin Mansur Yavaş çıkışına CHP'den yanıt geldi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesine CHP'den ilk yanıt geldi.

Zafer Partisi'nin Mansur Yavaş çıkışına CHP'den yanıt geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"MİLLET İTTİFAKINA GÜVENİN ÖLÇÜSÜ OLARAK YORUMLUYORUM"

FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın Çalar Saat programında Zafer Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayının Mansur Yavaş olduğunu söyleyen Genel Başkan Ümit Özdağ'a CHP'den yanıt geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan, TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay, "Cumhurbaşkanı adayına Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin yetkili kurulları ve genel başkanları karar verecektir. Sayın Özdağ'ın açıklamasını, toplumun kahir ekseriyeti gibi, Millet İttifakı'nın adayının 13. Cumhurbaşkanı olacağını görmesi olarak yorumluyorum. Millet İttifakı'na olan güven ve umudun bir ölçüsü olarak alıyorum" dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ NE DEDİ?

Ümit Özdağ, Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili, “Mansur Yavaş’ı Zafer Partisi olarak göreve çağırıyoruz. Kimse Türkiye’nin kaderiyle ilgili olarak, bu kişi o işi yapsın diyemez. Bu bir görevdir. Ben bunu 20 senedir aktif siyaset yapan biri olarak söylüyorum. Mesele ben Ahmet, Mehmet değil, Türkiye’nin demokrasiye dönüşü için biz kendisini göreve davet ediyoruz. Kabul eder, etmez o kendisinin bileceği iştir. Biz Zafer Partisi olarak Mansur Yavaş'ın arkasındayız.” demişti.

Bakmadan Geçme