Yüksekovalılar eşitlik için pedal çevirdi

Yüksekova Kadın Derneği (YUKADER)'nin düzenlediği etkinlikte, Yüksekovalı kadın, erkek ve çocuklar, eşitlik için pedal çevirdi.

Yüksekovalılar eşitlik için pedal çevirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

YUKADER tarafından düzenlenen 'Eşitlik İçin Pedal' çevir etkinliğinde, kadın, erkek ve çocuklardan oluşan grup Yüksekova Gençlik Spor Müdürlüğünden başladı ve Havalimani kavşağında sona erdi.

Etkinlikle ilgili bilgi veren YUKADER Başkanı Hatice Temir Bozdağ, amaçlarının, bölgedeki kadını güçlendirmek ve her yerde eşit olduğu vurgusunu yapmak olduğunu söyledi. Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"YUKADER 2018 yılında yerelde kurulan ilk kadın derneği olup, hak temelli çalışan bir sivil toplum kuruluşudur.  YUKADER Yüksekova’da kadın erken eşitliğini geliştirmek, kadına yönelik şiddetle mücadelede etmek, kadın haklarını güçlendirmek, kadınların sosyal, ekonomik  ve politik alanların her kademesinde eşit ve etkin olarak yer almasına katkı sağlamak hedefiyle kurulmuştur. Dernek bölgede  kadın erkek eşitliği farkındalığını artırmak için de sık sık sahada eğitimler vermektedir. Bu anlamda kadın erkek eşitliğine dikkat çekmek için bisiklet etkinliği düzenledi."

Bakmadan Geçme