Yağmur Tunceli, Elazığ ve Malatya'yı vurdu

Doğu Anadolu'da etkili olan sağanak yağış, Tunceli, Elazığ ve Malatya'yı vurdu...

Yağmur Tunceli, Elazığ ve Malatya'yı vurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğu Anadolu illerinde etkili olan yağmur, hayatı olumsuz etkiledi.  MUNZUR VE PÜLÜMÜR ÇAYLARI TAŞTI

Tunceli'de yoğun sağanak yağış nedeniyle Munzur ve Pülümür çaylarında taşmalar meydana geldi. Yetkililer, vatandaşları taşkınlara karşı uyardı.

Yağış nedeniyle Tunceli-Ovacık karayolu Munzur Çayı'nın birden çok noktada taşması nedeniyle valilik tarafından ikinci bir duyuruya kadar araç trafiğine kapatıldı. Taşkın nedeniyle yolda mahsur kalan 11 vatandaş, karayollarına ait iş makineleriyle kurtarıldı.

Pülümür Çayı'nın debisinde de yağış nedeniyle ciddi artış meydana gelirken, yetkililer özellikle çay kıyısında bulunan işletmeler ile karayolunu kullanacak olan vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Öte yandan karayolları 86. Şube Şefliği ekipleri her iki karayolunda da taşkınla mücadele konusunda aralıksız çalışma yürütüyor. ELAZIĞ'DA YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Elazığ'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle yollar göle döndü. Akşam üzere etkili olan ve zaman zaman etkisini sürdüren sağanak yağmur sebebiyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkilerken bazı caddelerde su taşkını meydana geldi. Caddelerde suların yükselmesi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. MALATYA'DA KANALLAR YETERSİZ KALDI

Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde büyük hasar alan ilerden biri olan Malatya'da dünden beri aralıksız yağan yağmur hayatı olumsuz etkiliyor. Özellikle çadırlarda kalan depremzedeler için de sıkıntıların olduğu sağanak sonrası bazı sokak ve caddeler adeta göle döndü. Battalgazi ilçesine bağlı Salköprü Mahallesi Araposman Kavşağı mevkiinde aşırı yağmur sonrası drenaj kanalları yetersiz kalınca sokak sular altında kaldı. Araç sürücüleri caddeden geçerken zorluk yaşarken, birçok bölgede de benzer manzaralar yaşandı.

Bakmadan Geçme