Veterinerler istihdam sayılarına tepkili

55 aydır beklenen veteriner hekim istihdam sayıları açıklandı. Veterinerler verilen sayıdan memnun değil. 

Veterinerler istihdam sayılarına tepkili
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kars, Iğdır Ardahan Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu adına Başkan Ercan Ödül, açıklanan rakamları ‘hayâl kırıklığı’ olarak niteledi. 
Ödül, "Tarım ve Orman Bakanlığının 81 il ve 922 ilçede mevcut veteriner hekim sayısı 9 bin civarındadır. Bu sayı 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre birçok önemli görevi bulunan kamu veteriner hekimliği için oldukça yetersizdir.” dedi.


“392 KADRO YETERSİZ”


392 adet veteriner hekimin Türkiye için yetersiz bir sayı olduğunun altını çizen Ödül, “Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi tarafından yapılan açıklamada; 5 bin 64 personel istihdamı yapılacağı bunun 392’sinin veteriner hekim olduğu belirtilmiştir. Veteriner hekimlerimize ayrılan 392 kişilik kadro açıklaması 85 milyonluk Türkiye’de böylesine geniş hizmet yelpazesi olan veteriner hekimlerimizi açıkça hayal kırıklığı olarak nitelendirilmektedir." diye konuştu.


“İSTİHDAM KONUSU TEKRAR ELE ALINMALI”


İstihdam konusunun tekrar ele alınması gerektiğini kaydeden Ödül, “Açıklanan 392 veteriner hekim istihdamı, beklentilerin gerisinde kaldığından, İkinci bir istihdamın gündeme alınması oldukça önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme