Kadınlar Van Gölü için yürüyecek!

Vangölü Aktivistleri Derneği  tarafından düzenlenen 'Van Gölü İçin Kadınlar Öncülüğünde Yürüyoruz' etkinliği pazar günü gerçekleştirecek.

Kadınlar Van Gölü için yürüyecek!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 parkura bölünen ve  430 kilometrelik Van Gölü kıyılarında gerçekleştirilecek olan yürüme etkinliğinin ilk etabı 8 Mayıs 2022 Pazar günü saat 10:00’da Edremit Kent Meydanı’nda proje lansmanı işe başlayacak.

Etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Vangölü Aktivistleri Derneği  Başkanı Dr. Erdoğan Özel şunları söyledi:

“2019 yılında yapmış olduğumuz yürüyüş sonucu'Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı' çıkmasına katkıda bulunduk. Van Gölü için çok kıymetli  olan “Eylem Planı” uygulanmaya devam ediyor.Bizleri çok heyecanlandıran bu projemizdeki amacımız da bundan önceki projelerimizde olduğu gibi, Van Gölü’nün güzelliklerini medya desteği ile kamuoyuna duyurmak, coğrafi potansiyelimize göre henüz sahip olamadığımız turistik talebi oluşturmak ve Van Gölü’nün kirletilmemesi için toplumsal bilinç oluşturmaktır. Her etkinliğimizde olduğu gibi bu etkinliğimizde de sivil halkın ve iş insanlarının desteği ile hareket etmeyi sürdürüyoruz. Bu projemizdeki destekçimiz İş İnsanı İrem Bayram. Bölgemiz turizmine katkısı ve toplumsal duyarlılığı için teşekkür ederiz. Proje destekçimiz İrem Bayram ve kadın aktivistlerimiz ile Van Valimiz Mehmet Emin Bilmez’i ziyarette bulunarak etkinliğimiz ile ilgili bilgi aktarımında bulunduk. Nazik ev sahiplikleri ve Van Gölü konusundaki göreve başladığı günden beri süregelen hassasiyeti için teşekkür ederiz. Tarihi bir etkinlik olarak değerlendirdiğimiz bu etkinliğimize, başta kadınlar olmak üzere Van Gölü’ne değer veren herkesi bizimle yürümek üzere, 8 Mayıs 2022 Pazar günü saat 10’da Edremit Kent Meydanı’na bekliyoruz.”,

Bakmadan Geçme