Depremzede çocuklar robotik kodlama öğreniyor

Yaşanan depremler ardında Van'a giden depremzede ailelere destek sürüyor.

Depremzede çocuklar robotik kodlama öğreniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaşanan depremler ardından Van Valiliği koordinesinde deprem bölgesinden Van'a getirilen ailelere yönelik yardımlar ve etkinlikler devam ediyor. 

Edremit Belediyesi, ilçede misafir edilen depremzede ailelerin çocuklarına yönelik çeşitli kurs ve etkinlikler düzenliyor.

Bu çerçevede çocukları afetin etkisinden uzaklaştırmak amacıyla Edremit Toplum Merkezi'nde açılan kurslarda robotik kodlama eğitimi veriliyor.

Konuya ilişkin konuşan Robotik Kodlama Eğitmeni Nuri Arpalı, depremden etkilenen çocuklarla çalışmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Edremit Toplum Merkezinde eğitim alan çocukların robotlarını kendilerinin kodlayıp tasarladığını ifade eden eğitmen Arpalı, "Çocuklar burada hem yazılım hem de inşa aşamalarını öğreniyor. Bu da ileride meslek seçimlerinde çocuklara çok fayda sağlayacaktır. Çocuklar bir taraftan da burada sosyalleşmiş oluyor." diye konuştu. 

Depremden etkilenen çocuklar ise Edremit Belediyesince açılan kurslarda hem eğlendiklerini hem öğrendiklerini belirtti, belediye yetkililerine teşekkür etti.

Bakmadan Geçme