Başkan Say açıkladı: "Van Gölü kıyısında imar iddiaları yalan"

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, ilçede Van Gölü'ne kıyısı olan 60 hektarlık alanın imara açılacağı iddialarını yalanladı.

Başkan Say açıkladı: &quotVan Gölü kıyısında imar iddiaları yalan"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan imar planı ile Edremit ilçesinde, Van Gölü’ne kıyısı olan yaklaşık 60 hektarlık alanın imara açılacağı iddia edildi.

“İMAR PLANI İLE YAPILAŞMA SORUNU ÇÖZÜLDÜ”

Bülten TV’ye açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Sözü edilen alanda zaten yapılaşma olduğunu belirten Başkan Say, imar planı ile hiç yapılaşma olmayan bir alanın imara açılmadığını, mevcutta yapılaşmanın olduğu bir alandaki imar sorununun çözüldüğünü ifade etti.

“SÖZ KONUSU ALAN YENİ İMARA AÇILMADI, ZATEN YAPILAŞMA VARDI”

Edremit’ten Van’a giderken, gölün sol tarafında kalan sözü edilen alanda, Kıyı Kanunu çıkmadan önce yapılan çok sayıda kaçak yapı bulunduğunu belirten Say, Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan son imar planında, burada kazanılmış hakkı olan mülk sahiplerinin sorunlarının çözüldüğünü kaydetti.

Başkan Say, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İmar planını yapan biz değiliz Büyükşehir ama birlikte yapıyoruz. Bu haberde geçtiği gibi sahil bandı değil. Burası yaklaşık 30, 40 yıllık bir sorun. Edremit dediğimiz alan çarşının kendisi zaten. Orada yapı kayıt belgeli bir sürü kaçak, göçek yerler vardı ve buraların sahiplerinin Kıyı Kanunu çıkmadan önce kazanılmış hakları vardı. Bir önceki imar planında gözetilmemişti, davalarını kazananlar da vardı. Hiçbir şekilde göl tarafı, deniz tarafı değil ama öyleymiş gibi çarpıtarak vermişler. Kıyı Kanunu çıkmadan önceden bu yana burada yapı var. Şöyle düşünülmemesi lazım; sanki yeni bir alan imara açılmış gibi düşünülmemeli. Mevcutta imarın olduğu yerler buralar. Edremit’ten Van’a giderken göl sol tarafta kalır, sağ tarafta da zaten yapılaşma vardı. Aslında sıkıntılı bir duruma çözüm getirildi ama burada sanki yeni bir alan imara açılmış da, o alan da doğrudan göl kıyısında imiş gibi bir algı oluşturulmuş.”

3 BİN CİVARINDA MÜLK SAHİBİNİN SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Son düzenleme ile 3 bin civarında mülk sahibinin sorununun çözüme kavuşturulduğunu kaydeden Başkan Say, “Zaten bu, daha önce gündeme gelmiş bir konuydu, yıllardır süren bir problemdi. Biz geldiğimiz dönemde de, daha önceki dönemlerde de var olan ama kimsenin el atmadığı bir problemdi. Dolayısıyla aslında kimsenin el atmadığı bir problem çözüldü. Sorun nerede çıkıyor; bir yere dokunmadığınızda zaten orası bilinmiyor ama dokunduğunuzda ve çözmek istediğinizde birilerinin ayağına basmış oluyorsunuz, işine gelmiyor ya da sizi eleştirmek istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 1
Başkan 08 Mart 2022 16:34

Helal olsun başkan insanlar mağdur olmaktan kurtuluyor çok güzel

Bakmadan Geçme