Van YYÜ'de Neşet Ertaş'ı anma konseri düzenlendi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Türk Halk Müziği Korosu, Neşet Ertaş'ın vefatının 10'uncu yılı nedeniyle türkülerini seslendirdi.

Van YYÜ'de Neşet Ertaş'ı anma konseri düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Neşet Ertaş’ın 10’uncu ölüm yıl dönümü nedeniyle Van YYÜ Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezinde anma konseri düzenlendi.

Konsere Vali Ozan Balcı, eşi Sonay Balcı, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Ozan Balcı yaptığı açıklamada, “Türküler milletimizin acılarını, hüzünlerini, mutluluklarını, kederlerini dile getirir. Milletin millet olmasına çok büyük katkı sağlar. Neşet Ertaş ustamız da milletimizin yetiştirdiği büyük bir insandır. Bu vesileyle kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Kültür ve sanat aslında şehirleri şehir yapan en önemli unsurlardan biri. Bir numaralı işimiz eğitim, eğitimin yanında kültür ve sanat faaliyetleridir. Bu vesile ile bu güzel etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan rektörümüze, koromuzun şefi, saz heyeti ve koronun kıymetli üyelerine, onlara destek veren idari ve teknik personele çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konser sonrası Vali Balcı, koroyu tebrik ederek kitap hediye etti.

Bakmadan Geçme