• Haberler
  • Güncel
  • Ümit Özdağ'dan Göç İdaresi Başkanlığı'na: "Yalan söylüyorlar"

Ümit Özdağ'dan Göç İdaresi Başkanlığı'na: "Yalan söylüyorlar"

Göç İdaresi Başkanlığı, deprem bölgesinden 600 bin Suriyelinin İstanbul'a götürülmesi yönündeki iddiaları yalanladı. Ümit Özdağ ise "Yalan söylüyorlar." dedi.

Ümit Özdağ'dan Göç İdaresi Başkanlığı'na: &quotYalan söylüyorlar"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Göç İdaresi Başkanlığı Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda bir televizyon kanalının sabah programında Göç İdaresi Başkanlığı ve personelinin mesnetsiz ifadelere maruz bırakıldığını ve yine gerçekliği olmayan verilerin kaynak gösterilmeksizin iddia yoluyla dolaşıma sokulmak istendiğini belirtti.

Başkanlık tarafından yapılan açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

"Mevzubahis programda ortaya atılan "600.000 Suriyelinin İstanbul'a götürüldüğüne ve bilet paralarının Göç İdaresi Başkanlığı tarafından karşılandığına” ilişkin iddialar tamamen gerçek dışı ve hayal ürünüdür.

Yüzyılın en büyük felaketi olarak değerlendirilen depremin ardından milletimizin hatta dünyanın farklı ülkelerinin seferber olduğu bugünlerde provokasyonun dahi sınırlarını zorlayan sorumsuzca açıklamaların kabul edilmesi mümkün değildir.

Söz konusu gerçek dışı açıklama da deprem sonrası ortaya atılan diğer iddialar gibi, bugüne kadar farklı yol ve yöntemlerle ülkemizde yaşayan yabancılar üzerinden gerçekleştirilen dezenformasyon ve algı yönetimi çalışmalarının yeni bir boyutu olarak değerlendirilmektedir.

Göç İdaresi Başkanlığı olarak kamu kuruluşlarıyla, STK'larla ve uluslararası göç kuruluşlarıyla irtibatlı bir şekilde afet sürecinde de göç yönetimini kesintisiz bir şekilde sürdürmekteyiz. Bu kapsamda, deprem bölgesinde yaşayan yabancıların farklı illere çıkışları kayıtlı ve izinli olarak sağlanmaktadır.

Ayrıca sorumlulukları gereği bu ülkeye en iyi şekilde hizmet eden mesai arkadaşlarımızı ve Başkanlığımızı zan altında bırakan gerçek dışı ifadeleri de kabul etmiyoruz.

Medya kuruluşlarımız başta olmaz üzere kamuoyunun bu tür açıklamalara ve iddia sahiplerine itibar etmemesi, doğru bilgi için resmi kurumları takip etmesi büyük önem arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

"BİR GÜN MAHKEME ÖNÜNDE HESAP VERECEK"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise başkanlık tarafından yapılan açıklamaya yanıt verdi. 

Özdağ, yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

"Türklük ile bağı kalmayan Göç İdaresi üst yönetimi bir gün mahkeme önünde hesap verecek. YALAN SÖYLüYORLAR. Vatansever bürokratlar göç idaresinin Whatsapp gruplarında yazışmaları bana iletiyorlar. 600 bin Suriyeli deprem bölgesinden İstanbul, Mersin ve İzmir’e geliyor

Değerli kamuoyu, işte göç idaresinin Resmi belgesi. Deprem bölgesindeki Suriyeliler istedikleri yere gidebilirler diyor. Onlarda İstanbul, Mersin ve İzmir’e gidiyorlar. Göç İdaresi üst yönetimi bir gün yargılanacak."

Bakmadan Geçme