• Haberler
  • Spor
  • Spor camiası depremzedeler için 'Omuz Omuza' yardım kampanyası düzenledi, kimler ne kadar yardımda bulundu? İşte yardım gecesinde toplanan bağış miktarı…

Spor camiası depremzedeler için 'Omuz Omuza' yardım kampanyası düzenledi, kimler ne kadar yardımda bulundu? İşte yardım gecesinde toplanan bağış miktarı…

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremin ardından spor camiası yaraları sarmak için 'Omuz Omuza' adıyla yardım kampanyası başlattı.

Spor camiası depremzedeler için 'Omuz Omuza' yardım kampanyası düzenledi, kimler ne kadar yardımda bulundu? İşte yardım gecesinde toplanan bağış miktarı…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat'ta Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçesi olan 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6’lık iki depremin ardından yardım kampanyaları düzenlemeye devam ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bein Media Group ve Türk sporunun diğer paydaşlarının öncülüğünde 'Omuz Omuza' yardım kampanyası düzenlendi. ‘Omuz Omuza’ yardım kampanyasına spor camiasının önde gelen isimleri ve sporcular katılarak depremzedelere bağış topladılar.

1 Mart itibarıyla başlayan kampanya 15 Haziran’a kadar sürecek. Elde edilen gelirler deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyaçları için kullanılacak.

‘Omuz Omuza’ yardım kampanyasının ilk gününde ne kadar bağış toplandı ve kimler ne kadar bağışta bulundu.

İşte toplanan bağışlar;

Kampanya kapsamında şu ana kadar toplanan bağış miktarı 631 milyon TL.

Bağış yapan isimler ise şöyle;

 -Galatasaray Spor kulübü başkanı Dursun Özbek 500 milyon TL değerinde 250 ev bağışladıklarını açıkladı.

 -Paris Saint Germain Başkanı Nasır El-Halifi 1 milyon € bağışladı.

 -Beşiktaş Spor Kulübü 80 milyon TL bağışlandığını açıkladı.

-Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç 100 milyon TL bağışlandıklarını açıkladı.

- Iğdır Futbol Kulübü 5 milyon TL bağışta bulunduklarını açıkladı.

- Muş Spor Kulübü 3 milyon TL bağışladı.

 -Adana Demir Spor Başkanı Murat Sancak iç sahada oynayacakları bütün maçların bilet gelirlerini ile 20 milyon TL bağışlayacaklarını açıkladı.

 -Belçika takımı Westerlo 10 milyon TL bağışladıklarını açıkladı.

 -Trendyol 50 milyon TL bağışladı.

-Ayrıca Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş önümüzdeki sezon öncesinde mini bir turnuva düzenleyecek. Gelirlerin tamamının depremzedelere gönderilecek.

Öte yandan dünyaca ünlü Fransız yıldız Kylian Mbappé Omuz Omuza kampanyasına destek verdi.

“FUTBOL CAMİASI BİR ARAYA GELEREK TÜRKİYE’YE DESTEK VERECEKTİR”

Sosyal medya hesaplarından Türk bayraklı paylaşım yaptı. Paylaşıma 800 binin üzerinde beğeni geldi.

 Ardından ‘Omuz Omuza’ kampanyası için programa bağlanarak depremle ilgili duygularını dile getirdi.

Mbappe “Çok büyük bir trajedi yaşandı. Nelerin yaşandığını tahmin etmekte bile zorlanıyorum. Futbol camiası bir araya gelerek Türkiye’ye destek verecektir. Ben de bunun bir parçası olduğum için gurur duyuyorum. Çocukların hayalleri benim için çok önemli. İmkanlarımı onlara yardımcı olmak için kullanacağım. Türkiye için her şey çok daha iyi olacak.” dedi.

Bakmadan Geçme