Süper Lig'de Play-Off Tartışması

Üzücü deprem felaketi futbolda da birçok farklı fikri beraberinde getirdi. Jesus play-off fikrini ortaya attı, Büyükekşi ve Şenol Güneş'ten cevap geldi.

Süper Lig'de Play-Off Tartışması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından Süper Lig ekiplerinden Gaziantep FK ve Hatayspor’un ligden çekilmesi ile birçok tartışma ortaya çıktı. Portekiz kaynaklı, A Bola gazetesinin haberine göre Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus play-off isteğinde bulundu. Jorge Jesus “Futbol, yaşanan bu trajediden daha önemli değil ancak puan tablosu bozuldu. Alternatif ne olabilir? Puanlar sahada kazanıldığı için iki takım çekilene kadar yürürlükte olan klasman devam etmeli ve bundan sonra Gaziantep FK ve Hatayspor ile karşılaşacak rakipler bu maçlarda puan almamalıydı. Daha sonra ilk dört takım şampiyonu belirlemek için bir play-off oynayabilir. Bu seçeneğin uygulanabilirliğinin olup olmadığını bilmiyorum.” dedi.

Jesus’un açıklamalarının ardından gündemi meşgul eden play-off tartışmalarıyla ilgili TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi radyospor’da katıldığı programda açıklamalarda bulundu. Büyükekşi play-off’un bu sezon olmayacağını kesin bir dil ile ifade etti.

“SEZON NASIL BAŞLADIYSA ÖYLE BİTECEK”

Büyükekşi “Play-off'un olması mümkün değil. Sezon devam ederken kural değiştirilir mi? Maç oynanıyor, sen 70. dakikada 'dur, ben kuralı değiştirmek istiyorum' diyorsun. Sezon nasıl başladıysa öyle bitecek. Gündemimizde play-off yok.dedi.

Öte yandan play-off tartışmasına katılan bir diğer isim de Şenol Güneş oldu. Bu hafta Başakşehir ile oynayacakları maç öncesi Şenol Güneş basın mensupları ile bir araya geldi.

“FİKİRLER DİNLENİP, DOĞRU KARAR ALINMALI”

Yaptığı toplantıda kendisine yönetilen play-off sorusuna ise Güneş şöyle cevap verdi:

“Play-off, puan silme, puan kazandırma... Bunlar önceden planlanan durumlardır. Sezon içinde yapılan her iş hatadır. Ancak olağanüstü bir durum olduğu için, saygıyla karşılıyoruz. Bunun yanında ortak karar alınmalı. Fikirler dinlenip, doğru karar alınmalı.”

Yorumlar 2
Sedat Çandır 09 Mart 2023 23:59

Koyun can derdinde kasap et!! Şaşırtmadınızz

YEMLİHA 09 Mart 2023 12:11

Uyanık adamı severim ama benden daha uyanigini değil

Bakmadan Geçme