Milli Takım iyi başladı ama kötü bitirdi

EURO 2024 Elemeleri D grubu ikinci maçında Hırvatistan'ı konuk eden Türkiye rakibine 2-0 mağlup oldu.

Milli Takım iyi başladı ama kötü bitirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

EURO 2024 Elemeleri D grubu ikinci maçında Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda Hırvatistan’ı konuk eden Türkiye karşılaşmaya iyi başlasa da 20. ve 45+4. dakikada Kovacic’in gollerine engel olamadı ve 2-0 mağlup oldu. Türkiye ikinci maçlar sonunda grubu 3 puanla 3. sırada kapattı.

KARŞILAŞMADAKİ ÖNEMLİ ANLAR

-5. dakikada Türkiye gol çok yaklaştı. Brozovic’in çıkarken kaptırdığı top sonucunda araya giren Salih Özcan sağ kanattan savunma arkasına koşu yapan Cengiz’e gördü. Cengiz bekletmeden vurdu ama kaleci Livakovic gole izin vermedi.

-7. dakikada sağ kanatta topu alan Cengiz Ünder çalımlarla sağ çaprazdan ceza alanına girdi ve uzak köşeye bir vuruş yaptı, top az farkla auta gitti.

-10. dakikada Hırvatistan yarı alanında topu kapan Kerem Aktürkoğlu ceza sahasına girdi ve sol çaprazdan kaleye vurdu. Kaleci Livakovic topu son anda kornere çeldi.

-20. dakikada Hırvatistan 1-0 öne geçti. Sağ kanattan savunma arkasına sarkan Stanisic içeri çevirdi, Pasalic’ten seken topa geriden gelen Kovacic vurdu ve top ağlarla buluştu. Durum 1-0.

-28. dakikada Türkiye, Enes Ünal ile tehlikeli geldi. Presle kaleciden topu kapan Enes içeri çevirdi ama top Livakovic’de kaldı.

-45+4’te Kovacic yine sahnede. Modric’in ara pasında Pasalic sol çaprazdan ceza alanına girdi ve sert vurdu. Kaleci Mert son anda kurtardı. Dönen topu önünde bulan Kovacic topu boş ağlara gönderdi ve durum 2-0 oldu.

İlk yarıda başka gol olmadı ve takımlar soyunma odasına 2-0’lık Hırvatistan üstünlüğü ile gitti.

-58. dakikada Hırvatistan tehlikeli geldi. Modric ceza alanı sağ çaprazından içeri çevirdi. Kale alanın önünde Pasalic vurdu. Mert mükemmel çıkardı.

-61. dakikada Zeki Çelik sağ çaprazda ceza alanın hemen dışından vurdu. Top dışarı gitti.

-71. dakikada orta alanda topu alan İsmail rakiplerini çok şık hareketlerle eksiltti ve sağ kanattan koşu gösteren Cengiz’i gördü. İçeriye kat eden Cengiz vurdu, top auta gitti.

-90+3’te Türkiye gole yaklaştı. Sağ kanatta topu alan Cenk Tosun rakiplerinden sıyrıldı ve Arda Güler ile ver kaç yaparak sağ çaprazdan ceza alanına girdi ve sert bir vuruş yaptı. Livakovic topu güçlükle kurtardı, seken topu Umut Nayir kafayla tamamlamak istedi ama top dışarı gitti.

Karşılaşmanın kalan bölümünde Türkiye’nin gol girişimleri olsa da gol sesi çıkmadı ve maç 2-0 bitti

Yorumlar 2
Meliknaim 29 Mart 2023 15:22

Aynı hamam aynı tas Bu adamlar bu işi nasıl yapıyor acaba

Mete Fırat 29 Mart 2023 00:11

Üzücü... Umarım bir üst tura çıkabiliriz

Bakmadan Geçme