Beşiktaş Jimnastik Kulübü engellilerle ilgili projesini tanıttı

Beşiktaş Jimnastik Kulübü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde 'Engeller Bizi Durduramaz' adlı sosyal sorumluluk projesini hayata geçirecek.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü engellilerle ilgili projesini tanıttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Beşiktaş Jimnastik Kulübü, bedensel engelli bireyleri tekerlekli basketbol sporu ile tanıştırmak ve spor yapmaya teşvik etmek amacıyla 'Engeller Bizi Durduramaz' adlı sosyal sorumluluk projesini 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde hayata geçirecek.

Projeyle ilgili bilgiyi Beşiktaş JK Başkanı Ahmet Nur Çebi verdi. Vodafone Park'ta gerçekleşen basın toplantısına, yönetim kurulu üyeleri, Beşiktaş JK Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncuları, yöneticileri ve Beşiktaş JK Bedensel Engelliler Spor Şubesi Komite Başkanı Elçin Kılıç katıldı.

“ENGELLER BİZİM BEYNİMİZDE"

Toplantıda konuşan Ahmet Nur Çebi, "Engeller bizim beynimizde ve bu gerçeği de buradaki sporcularımız yaptıklarıyla, başarılarıyla kanıtlıyorlar... Dünya daha çok yol kat etmiş durumda ve biz de BJK olarak, ülkemizdeki bedensel engelli sporu için bir kez daha elimizi taşın altına koymak istedik ve 20 yıl önce olduğu gibi yine bir ilke imza atıyoruz. 2023, bilindiği gibi Cumhuriyetimiz 100’üncü yılı ve bizim ise 120’nci yılımız ve ülkemiz genelinde Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol takımının lokomotifi olacağı Engeller Bizi Durduramaz Sosyal Sorumluluk projesini, böyle önemli bir yılda hayata geçirmekten gurur duyuyoruz. İlklerin kulübü olarak 20 yıl önce, Tekerlekli Sandalye Basketbolu'nu ülkemizde ilk kez hayata geçirdik, başkalarının "yapamaz" dediği insanlara formamızı giydirdik, armamızı temsil etme hakkı verdik. Beşiktaş Kulübü'nün bu inancı sayesinde Türk sporunda ilk kez "bedensel engel" kavramıyla "şampiyonluk" hikayesi bir araya geldi. Şimdi aynı vizyonla devam ederek Türkiye genelinde var olan alt yapı sorununu çözmek için bir adım atacağız. Bu proje ile Bedensel Engelli Vatandaşlarımıza ulaşarak onları spora teşvik edeceğiz" dedi. Çebi, bu projenin diğer takımlar için de örnek olacağını belirtti.

İnsanın fiziki engeli ne olursa olsun, zihinsel olarak aklına koyup, başarmak istedikten sonra yapamayacağı hiçbir şey olmadığını vurgulayan BJK Başkanı Çebi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Babamın bana gençliğimde verdiği en önemli nasihatlardan birisi, 'başarmak istedikten sonra her şeyi başarabilirsin, yeter ki zihnine koy' idi. Bu projeyi ilk duyduğumda, başarılı olacağına emindim, en ufak bir şüphe oluşmadı. Bazı projelere, 'Deneyelim bakalım' der başlarsınız, bunda asla öyle düşünmedim. Şimdi de aynı düşünüyorum ve bu proje başarılı olur devam çocuklar, sonuna kadar destekçinizim. Kaptan 21 yıldır takımda ve diğer arkadaşlar da unutmasın; bir 20 yıl daha yanınızda, destekçinizim."

Beşiktaş JK Bedensel Engelliler Spor Şubesi Komite Başkanı Elçin Kılıç ise, "Bu sosyal sorumluluk projesi ile arzumuz, sporcularımızın önderliğinde, eskiden onların da basketbola başlamadan önce yaptığı gibi kendini eve kapatan, spor kelimesi ile kendini yan yana getiremeyen bir çok bedensel engelli genci harekete geçirmek. Harekete geçirmek diyorum çünkü projemiz ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, bedensel engelli arkadaşlarımıza evde yada parkta yapabilecekleri çok basit hareketler ile kondisyonlarını da artırarak basketbolu öğretiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme