Bedensel engelli Kader'in resimleri büyülüyor

Van'da 29 yaşındaki bedensel engelli Kader Oğuz, fizyoterapistinin önerisiyle gittiği merkezde yaptığı resimlerle dikkat çekiyor.

Bedensel engelli Kader'in resimleri büyülüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van'da yaşayan doğuştan bedensel engelli Kader Oğuz, 6 yıl önce sosyalleşmek için gitmeye başladığı Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde ahşap boyama ve yakma sanatını öğrendi. 

Aldığı eğitimler sonucu farklı resimler yapmayı öğrenen Oğuz, eserlerini sosyal medya hesaplarından paylaşıp satarak gelire de dönüştürdü.

Kendini geliştirerek daha güzel tablolar yapmak ve iş yeri kurarak ailesine ekonomik olarak destek olmak istediğini belirten Oğuz: ‘’Aldığım eğitim ve uygulamalı çalışmalar sonucu ahşp sanatına yatkınlığımı gördüm. Yoğun çalışma sonucu işi kavradım. Yaptığım ürünler çevremde beğenilince sosyal medya hesabımdan da paylaştım. Bir anda ürünlerim beğenilmeye ve satışım da artmaya başladı. İsteyenler çok oldu. Şimdi siparişlerimi yetiştirmek için daha fazla çalışıyorum.’’ dedi.

Özel Eğitim Öğretmeni Hatice Müküs Bayrı ise Oğuz’un tüm engellerle mücadele ederek ahşap sanatı gibi zorlu bir dalda başarı elde etmesinin önemli olduğunu belirtti.

Bayrı: ‘’Ahşap yapmak gerçekten zor çünkü 480 santigrat derecede, çok sıcak makinelerde çalışıyoruz. Ortopedik engelli olmasına rağmen bugüne kadar bir olumsuzluk yaşamadı. Çok güzel çalışmalar ortaya çıkarıyor. Kendi imkanlarıyla satışa da başladı. Onun adına gurur duyuyorum. Beni çok mutlu ediyor. Merkezimizde birçok öğrenci bu çalışmaları yürüterek hem kendilerine hem de ailelerine destek sağlıyor. Çzel gereksinimli bireylerimizi, engelli bireylerimizi topluma kazandırdığımız için mutluyuz.’’ dedi.

Bakmadan Geçme