Ümit Özdağ: 'Akılsız İlahiyat Projesi ile ülke Talibanlaştırılıyor"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 'Akılsız İlahiyat Projesi' ile Türkiye'nin Talibanlaştırıldığını savundu.

Ümit Özdağ: 'Akılsız İlahiyat Projesi ile ülke Talibanlaştırılıyor"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meclis’te değerlendirme toplantısı yapan Ümit Özdağ, AK Parti’nin yürüttüğü Ortadoğu politikasıyla, her geçen gün Türkiye’yi IŞID terör örgütünün karargâhına dönüştürdüğünü savundu.

“IŞİD KARAGAHINI TÜRKİYE’YE TAŞIDI”

“IŞİD karargâhını Türkiye’ye taşımış. IŞİD artık bir Suriye, Irak örgütü değil, Irak ve Suriye’de kolları olan bir Türkiye örgütüne dönüşmüştür.” diyen Özdağ, Türkiye’nin her geçen gün Talibanlaştığını, bunun zihni zeminin de, özellikle ilahiyat fakültelerinde felsefe,  mantık, sosyoloji gibi derslerin kaldırılıp, medrese eğitiminin öne çıkarılması ile sağlandığını öne sürdü.

HER ŞEY 2019’DA BAŞLADI

IŞİD’in 2019’da başlattığı Türkiye Vilayeti programı ile Türkiye’ye girişimini hızlandırdığını kaydeden Özdağ, başta Adana, Ankara, İstanbul, Kayseri, Mersin, Samsun ve Şanlıurfa olmak üzere çok sayıda ilde ortalama her ay IŞİD operasyonu düzenlenmesinin kayda değer olduğunu söyledi.

“İLAHİYAT FAKÜLTELERİNDEN FELSEFE, SOSYOLOJİ, MANTIK DERSLERİ KALDIRILARAK ZEMİN OLUŞTURULDU”

Türkiye’nin IŞİD ve IŞID kaynaklı selefi cihatçılık tehlikesi altında olduğunu vurgulayan Özdağ, bunun zihni zemininin ise AK Partili İlahiyat Profesörü İbrahim Maraş’ın ifadesi ile ‘Akılsız İlahiyat Projesi’ ile gerçekleştirildiğini ifade etti.

Söz konusu proje kapsamında, ilahiyat fakültelerinden felsefe, sosyoloji dersleri kaldırıldığını ve ilahiyat fakültelerinin medreseleştirildiğini savunan Özdağ, özellikle Doğu Anadolu’da medreselerin hızla yayıldığını kaydetti.

“ÖZELLİKLE DOĞU ANADOLU MEDRESELER YAYILIYOR”

Arap ülkelerine yüzlerce yüksek lisans ve doktora öğrencisi yollanarak Türk ilahiyat fakültelerinin çok çok gerisinde olan bir zihniyet Türk ilahiyatlarına da Arap ülkelerinden taşınmak istendiğini iddia eden Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Sadece ilahiyat fakülteleri medreseleşmemekte,  Doğu Anadolu’da medreseler hızla yayılmaktadır. 2020 yılında Dicle Üniversite’sinde İzzettin Ürek adlı bir akademisyen tarafından yazılan ‘Günümüz Bitlis Medreselerinde Mantık Eğitimi (Norşin Medreseleri)’ başlıklı çalışma da göstermektedir ki, medreseler günlük yaşamın illegal parçaları olmuşlardır. Mantık eğitimi dedikleri de 14. yüzyıl mantığı. Sadece Bitlis’te 23 medrese faaliyet göstermektedir. Bu medreselerden mezun olanlar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda imam olarak göreve alınmaktadır. Yukarıda bahsettiğim zemin ülkemize dayatılmaya çalışılan iç çatışma ve terör sürecine iç dinamikler oluşturacaktır. AK Parti ateşle oynamanın ötesinde Türkiye’yi adeta yanardağ krateri içine atmaktadır.’’

“6 YAŞINDAKİ KIZIN İSTİSMARI BUNUN SONUCU”

6 yaşındaki H.K.G.’nin cinsel istismara uğramasını, bu politikaların sonucu olarak değerlendiren Özdağ, “Daha bu skandalın yankıları yeni bitmişken bir skandal da Sakarya’da ortaya çıkmış bulunmakta. İstanbul merkezli olan ve kendisini Sakarya’da İsmailağa Cemaati’nin geçtiğimiz aylarda ölen şeyhi “Mahmut Efendi’ye bağlı” olarak tanıtan DARUL ERKAM isimli derneğin Sakarya’da bulunan yurdunda yaşları 8-10 arasında değişen kız çocuklarının Cuma akşamlarından, Pazar akşamlarına kadar yatılı olarak kaldığı, derneğin çocukların ailelerini “Milli Eğitim Bakanlığı’nın İslam’a aykırı olarak eğitim verdiği” şeklindeki propaganda ile ikna ederek “İslami usüllere uygun biçimde çocuklarını yetiştirmek üzere” kendi yurduna aldığı ve aileler ile haftada sadece 2 gün görüştürdüğü ortaya çıktı.’’ diye konuştu.

Bakmadan Geçme