'Türkiye'de Kürt meselesi vardır'

Bülten TV'de yayınlanan Bağzı Konular programında konuşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, 'Bugün Türkiye'de Kürt meselesi vardır.' dedi.

'Türkiye'de Kürt meselesi vardır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bağzı Konular programında Bülten TV Genel Yayın Yönetmeni Selma Kara’nın sorularını yanıtlayan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, parti olarak Kürt meselesinin varlığını kabul ettiklerini söyledi. Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan vatandaşların kendilerini eşit görmediklerini ve ifade edemediklerini savunan Aydemir, “Biz parti programımızda bu konuyu gayet net işledik. Bugün Türkiye’de Kürt meselesi vardır. Genel Başkanımız Ali Bey de kongre konuşmalarında, televizyon programlarında bunu defalarca dile getirdi. Bu sorun var mıdır, yok mudur diye gidin Güneydoğu’daki insanlara sorun; onlar kendilerini nasıl hissediyorlar. Onlar kendilerini hakikaten bu ülkenin eşit vatandaşı olarak görüyorlar mı, görmüyorlar mı? Eğer kendilerini her halükarda ve her şekilde eşit vatandaş olarak görüyor olsalardı ve kendilerini ifade ettiklerini düşünüyor olsalardı o zaman Kürt meselesinden bahsedebilir miydik? Çok doğaldır, gidip siz Kürt meselesi var mıdır diye Batı’daki bir insana sorduğunuzda ondan alacağınız cevapla, Güneydoğu ya da Doğu’daki insana sorduğunuzda alacağınız cevap aynı cevap olmaz. Doğal olarak farklıdır.” diye konuştu.

“HDP İLE GÖRÜŞMEMİZ İTTİFAK ANLAMINA GELMEZ”

Öte yandan HDP ile ittifak konusuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aydemir, herhangi bir partiyle ilgili ittifak konusunun henüz gündemlerinde olmadığını ifade etti. İttifaka dair tek kararlarının, Cumhur İttifakı içerisinde yer almamak olduğunun altını çizen Aydemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz herhangi bir parti ile ittifak konuşmadık ki HDP ile konuşalım. HDP sadece geldi bizi ziyaret ettiler, biz ziyaret ediyoruz. Yani Meclis’te olan bir partiyle görüşme yapmaktan daha doğal bir şey olabilir mi? Ben öbür türlüsünü aslında anlamakta zorlanıyorum. Neden görüşmeyelim? Biz herkesle görüşüyoruz. Biz demokratik bir partiyiz ve demokrasiye inanıyoruz farklara da inanıyoruz. Şimdi üç şeyi birbirine karıştırmayalım bence toplumda bu iç şey birbirine karıştırılıyor. Bir görüşme; biz her partiyle görüşürüz bu başka bir şey. İki iş birliği, üç ittifak.  Biz görüşme yaparız bu görüşme işbirliği ya da ittifak anlamına gelmez.”

“CUMHUR İTTİFAKI İLE KESİNLİKLE OLMAYACAĞIMIZI BİLİYORUZ”

“Biz hiçbir partiyle ittifakı söylemiyoruz. Biz, olmayacak olanları söylüyoruz. Biz diyoruz ki Cumhur İttifakıyla olamayacağız ama millet ittifak mı olur başka bir ittifak mı olur yarın seçim zamanı neler olur bilmiyoruz. Türkiye de siyaset çok hızlı değişiyor. Seçim zamanı geldiğinde biz de seçim kanunları değişir mi değişmez mi bakarız. Duruma göre hem partimiz hem de ülkemiz için en iyisi en doğrusu neyse ona göre kararımızı veririz.  Ama bizim şu andan itibaren herhangi bir partiyle  ittifak yapacağız yamayacağız öyle bir şeyimiz yok.  Tekrar ediyorum biz bütün partilerle görüşürüz ama herkesle iş birliği ve ittifak yapmayız.”

Bakmadan Geçme