HDP AK Parti'nin görüşme talebini reddetti

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, AK Parti'den gelen anayasa değişikliği teklifiyle ilgili randevu talebini reddettiklerini açıkladı.

HDP AK Parti'nin görüşme talebini reddetti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Oluç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Meclis grubunun başörtüsüne ilişkin anayasa değişiklik teklifini müzakere etmek için  kendilerinden randevu talep ettiğini ancak talebi reddettiklerini ifade etti.

Söz konusu teklifi, seçim öncesinde tartışmaya açılmasını samimi bulmadıkları ve HDP’ye yönelik kapatma davasından dolayı iktidar partisi ile görüşecek bir zemin kalmadığı için reddettiklerini söyleyen Oluç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İntikam davası olan kapatma davasının bütün hızıyla devam ettirilmesi, en son partimizin anayasal hakkı olan hazine yardımının iktidar blokunun siyasi baskısı sonucu bir hak gaspı olarak Anayasa Mahkemesi tarafından ve anayasaya aykırı bir şekilde bloke edilmesi ve özellikle bunun gerçekleşmesi için Cumhur İttifakı bileşenlerinin ağır baskısının AYM üzerinde yaşanması nedenleriyle Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Yönetimi ile anayasa değişikliği teklifi hakkında görüşmeme kararı aldık. Randevu taleplerine olumlu cevap vermedik. İktidarın bizlere yönelik politikaları nedeniyle böyle bir görüşme zemininin ortadan kaldırıldığını düşünüyoruz. Mevcut anayasanın bile her gün çiğnendiği, hukukun askıya alındığı bir dönemde anayasa değişikliği görüşmeyi samimi, inandırıcı ve güven verici bulmuyoruz.”

Bakmadan Geçme