Erzurumludan Kılıçdaroğlu'na: "Neden çıkıp ben cumhurbaşkanı adayıyım demiyorsun?"

Erzurum'da bir vatandaş ile Kılıçdaroğlu'na: "Neden çıkıp ben cumhurbaşkanı adayıyım demiyorsun, HDP ile ittifak kuruyorsun?" dedi. Peki, Kılıçdaroğlu ne yaptı?

Erzurumludan Kılıçdaroğlu'na: &quotNeden çıkıp ben cumhurbaşkanı adayıyım demiyorsun?"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 125 milletvekili ile Erzurum'da gerçekleştirdiği Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından esnafı ziyaret etti.

Taşmağazalar Çarşısındaki esnaf ziyareti esnasında, Kılıçdaroğlu ile bir vatandaş arasında geçen sohbet, gündeme damgasını vurdu. Vatandaş, Kılıçdaroğlu'na, cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamaması ve altılı masa üzerinden HDP ile ittifak kurmasını gerekçe göstererek tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu da, vatandaşı ikna etti, Kılıçdaroğlu ile vatandaş el sıkışarak ayrıldı. 

"NEDEN ÇIKIP BEN CUMHURBAŞKANI ADAYIYIM DEMİYORSUN?"

Vatandaşın, "CHP'nin PKK'ya yandaş çıktığını ve 6'lı masada HDP'nin de olduğunu" iddia etmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Kim PKK'ya yandaş çıkıyorsa, Allah belasını versin. Kim çadır mahkemeleri kurduysa, PKK'yı davet ettiyse, PKK ile miting yaptıysa, Allah belasını versin." yanıtını verdi.

Aynı kişinin, "Peki onlarla niye ittifak kuruyorsun, direkt çıkıp ben Cumhurbaşkanı adayıyım diyemiyorsun." sözü üzerine Kılıçdaroğlu, "Onu (Cumhurbaşkanı adayı kararı) 6 kişi vereceğiz, tek başımıza değil." dedi.

"PKK'NIN SALDIRISINA UĞRAYAN ASIL BENİM"

Vatandaşın, 6'lı masanın PKK'ya destek verdiğini söylemesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Sen bu tür yanlış propagandalara inanma.Sen bu kardeşine inan. Ben yalan söylemem. PKK'nın saldırısına uğrayan kişi benim. Kim uğradı? Şavşat'tan Ardanuç'a giderken PKK'nın saldırısına uğrayan benim." dedi.

Vatandaşın, "Sen onlarla bir olursan onlar seni de yer." sözlerine üzerine Kılıçdaroğlu, "Pen bu tür yanlış propagandalara inanmam. Sen de inanma. Benim için iki tane kırmızı çizgi var. Biri vatan, biri bayrak. Altılı masayı öğrendin mi?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu, altılı masayı öğrendiğini söyleyen vatandaşı ikna etti ve el sıkışarak ayrıldı. 

Çifte Minareli Medrese'yi de ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, ardından geçtiği bir restoranda kanaat önderleriyle basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.

Bakmadan Geçme