Erzurum Milletvekili Aydemir: "Başörtüsü milletimizin değeridir"

Erzurum Milletvekili Aydemir, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında iç ve dış siyasi ve iktisadi gündemi değerlendirdi.

Erzurum Milletvekili Aydemir: &quotBaşörtüsü milletimizin değeridir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“KADINA HAKARETİ TELİN EDİYORUZ”

Milletvekili Aydemir’in basın toplantısının bir diğer gündemi ise Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a verilen uyarı cezasına tepki oldu. CHP Disiplin kurulunca verilen cezanın yetersiz olduğunu savunan Milletvekili Aydemir, “Başı örtülü veya örtüsüz kadına yönelik her türlü hakaret ve saldırıları telin ediyoruz.”  dedi.

“KAZAKİSTAN’DAKİ OLAYLAR DIŞARIDAN YÖNLENDİRİLMİŞTİR”

Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi(TÜRKPA) Üyesi, TBMM Türkmenistan Dostluk Grubu Başkanı Milletvekili Aydemir, TBMM’deki basın toplantısında, Kazakistan'da birtakım olayların yaşandığını, dışarıdan yönlendirmeyle, manipülatif yaklaşımlar sergilendiğini fark ettiklerini söyledi.

TÜRK DÜNYASINDAKİ MÜESSİF OLAYLAR

Türk Dünyası’ndaki gelişmeleri yakinen takip ettiklerini kaydeden Aydemir, “Kazakistan’da gelişen bir takım toplumsal olaylar var. Şunu fark ediyoruz ki, dışarıdan yönlendirerek içeriyi karıştırma adına farklı ülkelerde bir takım manipülatif yaklaşımlar sergileniyor. Bunu biz Türkiye olarak çok yaşadık, yaşıyoruz. Zaman zaman bu nevi nümayişlerle, ara ara kurumlara saldırılarla iktisadi düzeni bozmaya dönük girişimlerle bunu biz de yaşadık, yaşıyoruz, görüyoruz. Aynı hal şimdi Kazakistan’da var.” kaydını düştü.

KAZAKİSTAN OLAYLARI

Türkiye'nin de benzer nümayişleri yaşadığını anımsatan Milletvekili Aydemir, “Kazakistan, Türk dünyasının gönlünde yer bulmuş bir ülkedir. Birbirimizle münasebetlerimiz zirve noktalardadır. Bu nedenle Kazakistan'a dönük dışarıdan yönlendirmeleri mutlaka yakından takip etmek durumundayız. Kazakistan elbette kendi iç yapısını tanzim edecek, düzene sokacaktır ancak yapılan müdahaleleri Türk dünyasının kabul etmesi mümkün değildir. Türkmenistan Dostluk Grubu Başkanı ve TÜRKPA üyesi olarak Kazakistan'daki kardeşlerimize Cenabıhak yardımcı olsun. Türk Dünyası ve Kazakistan’ın Bayrak ismi Nur Sultan Nazarbayev çok değerlidir. İnşallah onunla birlikte Kazakistan bu sorunları giderecek ve Türk Dünyasının bir güzide parçası olarak zirve yürüyüşünü sürdürecektir.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme