Şırnak Şehit, Gazi ve Güvenlik Korucuları Federasyonu'ndan Türkkan'a tepki

Şırnak Şehit, Gazi ve Güvenlik Korucuları Federasyonu, Bingöl'de şehidin ağabeyine küfreden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'a tepki gösterdi.

Şırnak Şehit, Gazi ve Güvenlik Korucuları Federasyonu'ndan Türkkan'a tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atatürk Mahallesi Sanat Sokağı'nda bir araya gelen federasyon üyeleri, şehit aileleri ve gaziler, açtıkları "Şehit aileleri yalnız değildir" pankartı  eşliğinde Siirt Caddesi'ne kadar yürüdü.
Yürüyüşe katılanlar, güzergah boyunca "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Türkkan istifa" sloganları attı.
Federasyon Başkanı Mehmet Güngör, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, şehit ağabeyi Tahir Gümren'e, İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan tarafından yapılan hakareti kınadıklarını söyledi.
Türkkan'ın milletvekilliğinden ve siyasetteki tüm görevlerinden istifa etmesini beklediklerini ifade eden Güngör, yapılan özrü de kabul etmediklerini belirtti.

“LÜTFÜ TÜRKKAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Mehmet Güngör, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kim şehit ailelerimize ve gazilerimize karşı saygısız eylem ve söylemlerde bulunursa bugün olduğu gibi Türkiye'deki bütün şehit ailelerini ve gazileri karşılarında bulacaklardır. Şırnak Şehit, Gazi ve Güvenlik Korucuları Federasyonu olarak pazartesi günü şehit ailemize yaptığı hakaretten dolayı Lütfü Türkkan hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Ceza alması için elimizden geleni yapacağız ve hukuki sürecin de sonuna kadar takipçisi olacağız."

Bakmadan Geçme