Sinan Oğan kararını açıkladı... Cumhur İttifakı'nı destekleyecek

ATA İttifakı adayı Sinan Oğan Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini açıkladı.

Sinan Oğan kararını açıkladı...  Cumhur İttifakı'nı destekleyecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sinan Oğan'ın açıklamaları şöyle...

"Yeni geçilen cumhurbaşkanlığı hükumet sisteminde istikrarın temelinde parlamento ve cumhurbaşkanlığının aynı iktidarda olması önemlidir. Millet İttifakı ise geleceğe dair ikna edici bir vizyon sunamamış, her şeyden önce parlamento çoğunluğunu sağlayamamıştır. 

Bize yönelik pazarlık iddiaları bizi tanımadıklarının göstergesidir. Atatürkçü ve milliyetçi ilkeler her zaman siyasetimizin temelini teşkil etmiştir. Kararımızın şahsımıza değil milletimzie yönelik kazanımlar neticesinde olmuştur.

- Her türlü terör örgütlerine karşı kesintisiz mücadele devam edecektir.

- Sığınmacı ve kaçakçılar konusunda bir takvim mevcuttur, bir takvim çerçevesinde güven içinde gönderilmesi için tüm şartlar kollanacaktır.

- Anayasanın ilk 4 maddesinin değişmezliği ve madde 66'da yer alan Türklüğün çıkarılması konusunda ortak anlayış ortaya konmuştur.

İkinci turda seçimde nasıl bir tutum alınması konusunda İttifak bileşenleri ve tabanımızla müzakere yaptık. Cumhur İttifakı'nın adayı ve Millet İttifakının adayı ile görüştük. Her iki adayla görüşmelerimizi müzakere ettik.

Altını öncelikle çizmek istiyorum ki herhangi bir pazarlıta bulunmaksızın ilkelerimizi ve savunduğumuz değerlerimizi ifade ettik. 
Bu müzakere ve istişareler ve tabandan gelen istişareler neticesinde Cumhur İttifakı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi bildiriyorum."

Bakmadan Geçme