SES Tunceli Şubesi'nden şok iddia: 5 kişi sürgün edildi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Tunceli Şubesi 5 kişinin Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden sürgün edildiğini iddia etti.

SES Tunceli Şubesi'nden şok iddia: 5 kişi sürgün edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SES Tunceli Şubesi tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünü protesto amaçlı yapılan eylem sonrası, eyleme katılan 5 kişinin sürgün edildiği iddiası ortaya atıldı.

SES Tunceli Şubesince sosyal medyada yapılan paylaşımda "21.12.2022 tarihinde yaptığımız basın açıklaması ile Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde siyasi kadrolaşmaya, baskı, sürgün ve mobinge hayır dediğimiz için eylemin ertesi günü 5 arkadaşımız sürgün edilmiştir. Sendikal faaliyet suç değildir." ifadelerine yer verildi.

Twitter üzerinden açtıkları hashtagle ve attıkları Tweet'le konuyu gündeme getiren SES Tunceli Şubesi'ne Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu yaptığı paylaşımla destek verdi.

Maçoğlu attığı tweette şöyle dedi:

"Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde siyasi kadrolaşmaya, baskı, mobinge karşı eylem yaptıkları gerekçesiyle sürgün edilen dostlarımızın yanındayız. Her alanda demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanma hakkımız var. Bunun karşılığı sürgün ve mobing olamaz! @ses_dersim"

Bakmadan Geçme