Savcı Sayan: 'Bu ülkeye kim kötülük yapmak istiyorsa CHP'yi kullanıyor'

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, gençlerle katıldığı bir sohbet odasında, 'Bu ülkeye kim kötülük yapmak istiyorsa CHP'yi kullanıyor.' dedi.

Savcı Sayan: 'Bu ülkeye kim kötülük yapmak istiyorsa CHP'yi kullanıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Savcı Sayan, twitter’da 'Asım'ın Nesli Teşilatı'nın oluşturduğu sohbet odasında gençlerin sorularını yanıtladı. Siyasî hayatının nasıl başladığı sorusuna Sayan, siyasete CHP’de başladığı ancak AK Parti’ye geçtikten sonra huzur bulduğunu şeklinde yanıt verdi.

“KILIÇDAROĞLU VE BAZILARI BİLEREK YA DA BİLMEYEREK BU OYUNA ALET OLUYOR”

“Bu ülkeye kim kötülük yapmak istiyorsa CHP’yi kullanıyor.” diyen Başkan Sayan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“CHP’de siyaset yaptığım için, CHP’nin fikrini zikrini çok yakinen tanıyorum ve CHP’lilerin neler düşündüklerini çok iyi biliyorum. Aliye İzzet Begoviç’in, ‘Bizi asıl üzen dostlarımızın sessizliğidir.’ sözünde olduğu gibi; bizi asıl üzen Kılıçdaroğlu ve bazılarının bilerek ya da bilmeyerek, ülke üzerinde oynanan oyunlara alet olmasıdır. Bu, hayra alamet olmadığı gibi akıl ve mantıktan da uzak bir meseledir.” dedi.

“TEKNOFEST’İ AĞRI’YA GETİRECEĞİZ”

Gençlerin, Teknofest’in Ağrı’da yapılmasını istediklerini söylemesi üzerine Sayan, bir süredir Selçuk Bayraktar ile bu konuda görüşme sağladığını ifade etti. Teknofest 2023 olmasa bile, 2024’ü Ağrı Dağı’nın eteklerinde yapacaklarını belirten Başkan Sayan, “Selçuk Bayraktar ile görüşüyorum. O Türkiye’nin beynidir, hepimizin geleceğini ilgilendiren bir fikir yapısı var. Adeta onun hastasıyım. 2022 olmasa bile, 2023 ya da 2024 Teknofest’in Ağrı’da yapılması konusunu da kendisiyle görüştüm. Doğu ve Güney Doğu’da PKK’nın olduğu yerlerde gençlerimizi kandırıyorlar. Geçenlerde Diyadin ilçemizde, Mardin’de şehit düşmüş Tufan Kansuva adına yapılan ilkokulun açılışına gittim. Orada okuma yazma öğrenmiş çocuklar özel okul öğrencisi değildi. Ama nasıl okuduklarını, bayrağımızdan nasıl bahsettiklerini, gözlerindeki vatan sevgisini görünce Vali Bey’e (Osman Varol), devlet olarak suçlu olduğumuzu, bu çocuklardan terörist çıkmaması gerektiğini söyledim. Bu çocukları ilkokuldan sonra bırakırsak ortaokulda idare ederiz ama lisede bölücü örgüte çekmeye başlarlar, üniversitede de örgüte alırlar. Bundan dolayı Teknofest gibi dünyanın gıpta ile baktığı organizasyonları Doğu ve Güney Doğu’da yaygınlaştırırsak, buradaki gençlerimizi terör örgütlerinden koruyabiliriz. Ben bu anlamda Teknofest’in takipçisiyim.” ifadelerini kullandı.

“CUMHUR İTTİFAKI ÖNDEDİR, ANKETLER MANİPÜLASYONDUR”

Bir katılımcının, anketlerle ilgili sorusuna ise Saycı Sayan, şu şekilde yanıt verdi:

“Herkes anket diyor, herkes yüzde 40 alıyorum, merkezi ele alıyorum diyor. Bunların hiçbirine inanmayın ben şimdi size güncel anketleri söyleyeyim. Şu anda cumhur ittifakı kesinlikle öndedir, hem de çok yüksek bir rakamla öndedir. Fakat bu bir algıdır. Bunu da kendileri yapıyor, planlıyorlar. 650 milyon Lira sadece sosyal medya hesaplarına aktarılarak aldığı için para harcanıyor. Yurt dışında büyük paralar geliyor. Bakınız siz eğer Twitter’a bakarsanız CHP yüzde 80 oy alıyor. Sandıkta böyle bir şey çıkıyor mu, yok. Ama biz maalesef biraz hücum yapamıyoruz. Biz hep defansta kalıyoruz, hep defansta kaldığımız için gol yiyoruz. Yani biz dışarı hiç bir mücadelenin içine girmiyoruz. Onlar kadar ahlaksız olamıyoruz. Bu güzel bir şey ama bazen de onların diliyle onlara karşı mücadele etmek lazım. Şimdi bunlar ha bire yalan üretiyor, yalan söylüyorlar, Habire algı yapıyorlar, kendi trolleri var, bize trol diyorlar. Kendileri belediye başkanları olsun, milletvekilleri olsun, 50 tane iş yapıyorlar ama suçu bize atıyorlar. Biz de sanki biz yapmışız gibi bir algıyla karşı karşıya kalıyoruz. Dolayısıyla bu anket olaylarına da inanmayın. Yani gerçek anket zaten sandıktadır sandıkta belli olur. Bugüne kadar anket şirketlerinin çok da başarılı olduğunu görmedik. Hele son dönemlerde son yıllarda bütün anket şirketleri dibe vurdu. Yani ben Ağrı'da belediye başkan adayı iken en son akşam anket şirketlerinden anket sonuçlarını aldım. Herkes beni 15’e 10 geride gösteriyordu. Ben 20 puan fark attım. Yani nasıl bir anketti? Bu küçücük Ağrı'da, 600 bin nüfuslu Ağrı'da bu kadar yanılıyorsa bütün Türkiye'de nasıl bir sonuç elde edeceğiz? Bütün bunlar algıdır tabi ki. Anket de bunun bir parçasıdır. Anketler manipülasyon yapıyor.”

Bakmadan Geçme