Şampiyonlar Ligi hayal oluyor

Avrupa'da mücadele eden üç temsilcimizden gelen kötü sonuçların ardından Türkiye, UEFA Ülke Puanı Sıralamasında ilk 10 şansını zora soktu.

Şampiyonlar Ligi hayal oluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sezon başında 5 takım ile UEFA organizasyonlarına katılan Türk takımları her galibiyet için 400, beraberlikte ise 200 puan kazanıyor. 12.sırada yer alan Türkiye’nin 2023-24 Sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi’ne, lig şampiyonunun ön eleme oynamadan doğrudan katılabilmesi için bu sezonu 10. Sırada tamamlaması gerekiyor. 10. Avusturya ve 11. sırada yer alan Sırbistan’ın Avrupa’da mücadele eden takımının kalmaması Türkiye’nin ilk 10 şansını devam ettiriyor.

Perşembe gecesi oynanan maçlarda temsilcilerimiz Başakşehir, Fenerbahçe ve Sivasspor Avrupa sahnesine çıktı. Başakşehir, Belçika’da Gent’e konuk olduğu maçta Okaka ve Orban’ın attığı karşılıklı golleri ile sahadan 1-1’lik eşitlikler ayrıldı ve tur şansını zora soktu. Fenerbahçe, Sevilla’ya konuk olduğu karşılaşmanın, ilk yarısında etkili bir performans göstermesine rağmen ikinci yarı 56. Dakikada Jordan, 85. dakikada Lamela’nın golüne engel olamadı ve 2-0 mağlup oldu. Sivasspor ise İtalya’da oynanan maçta Fiorentina’ya 69. dakikada Barak’ın attığı golle 1-0 mağlup oldu.  Bu sonuçların ardında Türkiye sadece 200 puan kazanabildi ve 12. sırada kaldı.

Yorumlar 1
YEMLİHA 10 Mart 2023 18:23

Turu gecerlerse ilk 10 gireriz herhalde

Bakmadan Geçme