MHRS'ye neden ulaşılamıyor? Nasıl randevu alınır?

MHRS siteminden bir türlü randevu alamayan vatandaş derdini sosyal medyaya taşıdı. Randevu alınamıyor etiketi trend topic oldu.

MHRS'ye neden ulaşılamıyor? Nasıl randevu alınır?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Önce pandemi tedbirleri kapsamında hastanede randevu bulamayan vatandaş şu sıralar ise muayene sürelerinin kısalmasından ve yine randevu bulamamaktan bulduğu randevuların ise geç tarihlere verilmesinden dertli.

 MHRS ERKEN  RANDEVU NASIL ALINIR?

Devlet hastanelerinden doktor randevusu almak için 2 farklı yol bulunmaktadır. Bunlardan ilki sabit ALO 182 hattı, diğeri ise Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) dir. MHRS üzerinde muayene olmak istediğiniz tüm doktorları 15 gün öncesinden seçme hakkınız bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığı’na bağlı MHRS uygulamasını hem web sitesinden hem de mobil uygulamalarını Android/IOS uyumlu cep telefonlarınıza indirerek kullanabilirsiniz. MHRS randevu alma sistemine üye olarak veya e-Devlet şifreniz ile giriş yapabilir, tek tıkla tüm işlemlerinizi halledebilirsiniz.

İnternetten MHRS Randevu Alma Aşamaları Akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlarınızdan ücretsiz online randevu oluşturabilirsiniz. Kurumun internet sitesi mhrs.gov.tr adresine giriş yaparak aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir.

Web sayfasına ‘Üye Ol’ butonu ile kullanıcı adı ve şifrenizi oluşturun. Web sayfası üzerinden veya MHRS uygulamasından T.C. kimliğiniz ile e-Devlet girişi yapabilirsiniz. Randevu alırken ‘Aşı Randevusu Al’, ‘Aile Hekimi Randevusu Al’ veya ‘Hastane Randevusu Al’ seçeneklerinden uygun olana tıklayıp, tüm kliniklerin bilgilerini, il, ilçe, hekim, poliklinik, tarih seçerek sorgulayabilir ve işlem yapabilirsiniz.

MHRS RANDEVULARI HEP DOLU DİYENLERE TAVSİYELER 

MHRS Mobil Uygulaması ile erken randevu oluşturun. Boş randevu yoksa veya hata veriyorsa tekrar tekrar sayfayı yenileyerek giriş yapabilirsiniz. Randevularınızı her gün saat 16:00’dan sonra alın. RND4010 Hatasının çözümü için tarayıcı değişikliği yapın. Randevu Sistemi MHRS girişi yaparak, iptal edilenlerden boş kalan günleri yakalayın. E-devlet şifreniz ile e-Nabız girişi yaparak randevularınızı alabilirsiniz. Aile Hekimliklerinden (Sağlık Ocaklarından) erken randevu alın. Bu sayede, sevk yapılarak direkt devlet hastanesi uzman doktorlarına muayene olabilirsiniz. Peki MHRS’ye neden ulaşılamıyor sorusunu ise sosyal medya kullanıcıları şöyle yanıtlıyor:

Bakmadan Geçme