Koronavirüs, grip ve soğuk algınlığı farkları, benzerlikleri

Hayatımıza yakın zamanda girmiş olan koronavirüsün grip, soğuk algınlığı veya mevsimsel alerji belirtileri ile benzer belirtiler göstermesi insanları tedirgin edebilir.

Koronavirüs, grip ve soğuk algınlığı farkları, benzerlikleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

GRİP, NEZLE, KOVİD-19 ARASINDAKİ FARKLAR VE BENZERLİKLER NELERDİR?

  • Grip ve koronavirüs belirtileri arasındaki en büyük fark solunum zorluğu yaşanmasıdır. Koronavirüse yakalanan kişide belirgin şekilde solunumda bir zorlanma, nefes darlığı görülür.
  • Koronavirüs hastalığının başlangıcı da aynı grip ve soğuk algınlığındaki gibidir yanı kuru öksürük, yüksek ateş, boğaz ağrısı bu hastalıkların başlangıcında hastada görülen belirtiler olarak bilinir.
  • Soğuk algınlığı genellikle ağır seyreden bir hastalık değildir ve istirahat ederek, ilaç kullanmadan hasta iyileşebilir fakat grip ve koronavirüs belirtileri hastada daha ağır seyreder. Koronavirüs ve grip ayrımında bir diğer önemli nokta ise koronavirüsün çok hızlı şekilde akciğerleri de etki altına alması fakat influenza virüsünün akciğerlere inmesinin zaman almasıdır. Yanı kişi grip olduğunda virüsün akciğerlere inmesi zaman aldığı için bu hastalık genellikle zatürreye neden olmaz. Koronavirüs ise hızlı şekilde akciğerlere indiği için zatürreye neden olabilir ve balgam yapabilir.
  • Aynı zamanda herkesin de bildiği gibi gripten korunmak için bir aşı bulunurken koronavirüsten korunmak için sadece dikkat edebileceğimiz bazı kurallar vardır. Koronavirüse yakalanmamak için bu kurallar uyulması önemlidir.
  • Bir diğer önemli fark ise grip ve nezlede sıklıkla karşılaştığımız hapşırma, burun tıkanıklığı veya burun akıntısı durumu koronavirüse yakalanan kişilerde çok nadir şekilde görülür. Koronavirus belirtileri bazen mevsimsel alerji belirtileriyle de karıştırılabilir. Bunlar arasındaki en büyük fark ise koronavirüs ile enfekte olan kişilerde sıklıkla yüksek ateşe rastlanır fakat mevsimsel alerjisi olan kişilerin böyle bir belirti göstermesi beklenmez. Ayrıca mevsimsel alerjisi bulunan kişilerin sıklıkla hapşırdığı, gözlerinin sulandığı, burun tıkanıklığı veya akıntısı yaşadığını görürüz. Bu belirtilerin koronavirüse yakalanmış kişilerde görülme olasılığı oldukça düşüktür.

Bakmadan Geçme