Muş'ta bu projeyle enerji kaybı önlenecek

Muş Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Bacada Tüten Elektrik' çalışması enerji kaybını önleyecek.

Muş'ta bu projeyle enerji kaybı önlenecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muş Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, elektrik üretilecek ve enerji kaybını önleyecek 'Bacada Tüten Elektrik' prototip çalışmasını Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Oğuzhan Ocak’a sundu.

Projeyle ilgili bilgi veren yürütücü Murat Soylu, projenşn temel amacının elektrik üreterek, enerji kaybını aza indirmek olduğunu söyledi. Katma değer yaratacak projenin, gerçekleşmesi halinde bölgeye önemli katkı sunacağını kaydeden Soylu, “Bulunduğumuz coğrafyada özellikle kış aylarında toprağın altı ve üstünün sıcaklık farkı yüksektir. Bu sıcaklık farkı projemizi kuracağımız her binada ya da arazide yüksek verim almamızı sağlayacak. Üretilen elektrik ile kurumlarımızın ısıtmasında elektrik tüketiminde ve seralarda kullanılabilecektir. Temiz bir enerjiyle hem ülke ekonomisine katkıda bulunulacak hem de yapılan proje seri üretime geçirilip popüler hale getirilecektir. Bacada tüten elektrik projemizin ikinci en büyük amacı ise diğer elektrik enerjisi elde etme yöntemlerinden (rüzgâr, termik, doğalgaz, kömür güneş enerjisi vb.) daha az maliyette elektrik üretme imkânı sunacak olmasıdır.” dedi.

PROJE DAKA VE DAP'A SUNULANACAK

Projeye katkılarından dolayı, Milli Eğitim Müdürlüğüne ve proje ekibine teşekkür eden Kaymakam Oğuzhan Ocak da, projeyi Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma Ajansı DAP’a sunacaklarını belirtti. 

Bakmadan Geçme