Muş'ta terörden temizlenen köy yeniden canlanıyor

İçişleri Bakanlığı iç güvenlik operasyonları kapsamında terörden temizlenen Muş Kayalısu köyünde yeniden kadastro çalışmaları başlıyor. 

Muş'ta terörden temizlenen köy yeniden canlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayalısu köy sakinleri 1993 yılında terör baskısı nedeniyle büyükşehirlere göç etmek zorunda kaldı. Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sonucunda köyde huzurun sağlanmasının ardından vatandaş yıllar sonra topraklarına geri döndü.  

Kent merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunan, 120 hane ve bin nüfusa ulaşan Kayalısu köyü sakinlerinin doğdukları topraklarda tekrar hayvancılık faaliyetlerini yapabilmesi için kadastro çalışmasına başlandı. 

“KADASTRO ÇALIŞMASI YAPILMAYAN TEK KÖY KAYALISU"

Yapılan kadastro çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Muş Kadastro Müdürlüğü Tasarım Kontrol Memuru İbrahim Ballı, Muş’un Kayalısu köyünde kadastro çalışması yaptıklarını söyledi. Muş merkeze bağlı kadastro çalışması yapılmayan tek köyün Kayalısu olduğunu kaydeden Ballı, “Bütün köylerimizde kadastro çalışmalarımız tamamlanmış durumda. Genel müdürlüğümüzün onayı ve vali beyin katkısıyla şu an kadastro çalışması başlatıldı. Eylül ayının sonu itibariyle çalışmalarımızı tamamlamayı düşünüyoruz. Vatandaşın hak kaybına uğramaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” dedi. 

“CUMHURİYET TARİHİNDE İLK DEFA BÖYLE BİR ÇALIŞMA YAPILDI” 

Köylerinin yaklaşık 350 yıllık olduğunu anlatan Köy Muhtarı Bilal Erez ise “Cumhuriyet tarihinde ilk defa böyle bir çalışma yapıldı. 1993 yılında yaşanan terör olayları nedeniyle köyümüz tamamen boşaltıldı. Vatandaşlarımız şehirlere göç etmek zorunda kaldı. Güvenlik güçlerimizin gerçekleştirdiği başarılı operasyon sonucu sağlanan huzur ve güven ortamı ile geri dönüşler başladı ve devam ediyor. Köyümüz 120 hane, bin nüfusa ulaşmış durumda. Vatandaşlarımız ev yapmaya başladı. Önümüzdeki dönemlerde tarım ve hayvancılık köyümüzde artacaktır.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme