Köpekler saldırdı, Belediye 1 ay sonra tedbir aldı

Geçen ay 7 sokak köpeğinin üniversite öğrencisine saldırdığı görüntülerle gündeme gelen Van'da, Belediye tarafından henüz tedbir alındı.

Köpekler saldırdı, Belediye 1 ay sonra tedbir aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geççen ay (9 Nisan'da), Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisine 7 adet köpeğin saldırdığı dehşet dolu görüntülerle gündeme gelen Van'da, Büyükşehir Belediyesi, saldırgan köpekleri koruma altına alarak rehabilite edeceğini açıkladı.

45'i pitbull cinsi 66 saldırgan köpeğin, Belediye'ye ait Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde rehabiliteye alınacak olması, vatandaş tarafından geç kalınmış bir karar olarak değerlendirdi. 

Söz konusu saldırgan köpeklerin nasıl rehabilite edileceklerine dair açıklamada bulunan Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Adil Allahverdi,  "Şu an barınağımızda yasaklı ırk dediğimiz 45 pitpull ve 21 saldırgan köpek bulunuyor. Pitpull köpekler merkezimizde daimi olarak kalacak. Diğer 21 köpek ise düzelince yine doğal ortama bırakılacak. Barınağımızda kalan 45 yasaklı ırk hayvanın daha sağlıklı ve hijyenik ortamda yaşamaları için ek padok yapımına başlıyoruz. Sokak hayvanları için 105 ton mama alımı gerçekleştirdik. 130 noktada günlük 250 kilogram mama dağıtımını gece ve gündüz gerçekleştiriyoruz. Barınağımız 7 gün 24 saat aralıksız faaliyetlerini yürütmektedir. Vatandaşlar her türlü şikayet ve taleplerini 444 44 65 numaralı çağrı merkezine iletmeleri durumunda en hızlı şekilde ekiplerimiz gereğini yapacaktır." dedi. 

Bakmadan Geçme