Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyareti ertelendi: ''Bana değil, ev sahibine sorun''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Halkların Demokratik Partisi (HDP) olan görüşmesi ertelendi.

Kılıçdaroğlu'nun HDP ziyareti ertelendi: ''Bana değil, ev sahibine sorun''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kemal Kılıçdaroğlu bugün, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır ile görüştü. 

Kılıçdaroğlu ve Çayır'ın görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü. 

Görüşme ardından açıklamalarda bulunan Kılışdaroğlu, ziyarette Türkiye'nin bugünkü sorunlarını ele aldıklarını belirtti. 

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Çayır da ziyareti önemsediklerini vurguladı ve  "Başta Muhsin Yazıcıoğlu olmak üzere bütün faili meçhullerin aydınlatılması gerektiğini Kılıçdaroğlu'na ilettik." dedi.

Çayır, ziyaretinden dolayı Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti, cumhurbaşkanlığı adaylığı yolunda başarılar diledi.

"BİR KİŞİ SORUMLULUK ALIP İSTİFA ETTİ Mİ?"

Gazetecilerin HDP'ye yapacağı ziyaretin ertelenmesine yönelik sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Onu bana sormayacaksınız. Onu ev sahibine soracaksınız." diye konuştu. 

Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat'ın milletvekili aday adayı olmak için istifa ettiklerinin hatırlatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Yaklaşık 50 bin insan hayatını kaybetti. Allah rızası için bir kişi sorumluluk alıp 'Ya vicdanen benim istifa etmem lazım. Ben bunu beceremedim, bunu yapamadım, bunda benim de sorumluluğum var.' demedi. Ne diye istifa ediyorlar? Yeniden siyasete girmek için. Olur, girsinler." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme