Kars Valiliği 'okul kapatıldı' iddialarını yalanladı

Kars'ın Kağızman ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yüz yüze eğitime son verildiğine dair haber, Kars Valiliği tarafından yalanlandı.

Kars Valiliği 'okul kapatıldı' iddialarını yalanladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kağızman'da 600 civarında öğrencisi bulunan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin, koronavirüs salgınından dolayı yüz yüze eğitime kapatıldığı iddiası Kars Valiliği tarafından yalanlandı. 

2 SINIF KAPATILMIŞ

Valilik tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, tüm okulun değil, yalnızca 2 sınıfın karantinaya alındığı ifade edildi. Açıklamada şöyle:

"Bazı internet haber sitelerinde; 'Öğrenciler ve öğretmenler pozitif çıktı, okul kapatıldı' başlığıyla haberler yayınlanması üzerine açıklama yapma gereği duyulmuştur. Kağızman Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde toplam öğretmen ve idareci sayısı 37, toplam öğrenci sayısı 709, derslik sayısı 23 olup bunlardan 2 sınıfta 2’şer öğrenci pozitif olduğu için sadece bu 2 sınıf karantinaya alınmıştır. Bunların dışında farklı sınıf seviyelerinde testleri pozitif olan 8 öğrencimizin bir kısmı pansiyonda bir kısmı ise ailelerinin yanında izole edilmişlerdir. Okulun kapatılması söz konusu olmayıp, karantinaya alınan sınıflarımızın karantina süreci bitikten sonra eğitim öğretime kaldıkları yerden devam edeceklerdir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bakmadan Geçme