Kars'ta cirit müsabakası

Kars'ta Selim ilçesi Kekeç Köyü'nde düzenlenen cirit müsabakasını Kafkas Atlı Spor Kulübü kazandı

Kars'ta cirit müsabakası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kars'ın Selim ilçesi Kekeç köyünde bir araya gelen ciritçiler, kışın kar üzerinde oynadıkları oyunu, bu kez yeşil otlaklarda oynadı. 

Kafkas Atlı Spor Kulübü ile Başköy Allahuekber Dağı Atlı Spor Kulübünün oyuncuları atlarını yeşil ovada dört nala sürdü. 

Karşılaşma sonunda, maçta centilmenlik örneği sergileyen Başköy Allahuekber Dağı Atlı Spor Kulübü takımına Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun,'dostluk kupası' verdi.

Kafkas Atlı Spor Kulübü Başkanı Selçuk Başkaya, karşılaşma ile ilgili açıklamasında, kış oyunu olarak bilinen cirite yaz festivallerine taşımaya çaba gösterdiklerini kaydetti. Başkaya, "Yaz festivalleri için büyük bir çabamız ve çalışmamız var. Köyde cirit festivali düzenledik, bayağı da güzel geçti. İlerleyen zamanlarda daha güzel etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Kışın cirit yapıyorduk ve izleyiciler üşüyordu. Onları düşündüğümüz için yazın da yapıyoruz." dedi.

İzleyicilerden Sibel Polat, vatandaşların ata sporlarına ilgi gösterdiğini belirterek, "Çok güzel bir atmosfer, halk tarafından da yoğun bir ilgi var. Biz de çok keyif aldık." ifadesini kullandı.

Amatör fotoğrafçı Burak Altunok, cirit sporuna her mevsim ilgi olduğunu vurgulayarak, sporcuların kıyasıya mücadelesini keyifle karelerine yansıttığını anlattı.

Bakmadan Geçme