ABD'li hemşire, rahim ameliyatı için Kars Harakani Devlet Hastanesi'ni tercih etti

ABD'li yoğun bakım hemşiresi Kelly Damian, ameliyat için 3 ülke ve 10 doktor arasından seçtiği Kars Harakani Devlet Hastanesinde görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr.Fatma Sargın'a geldi.

ABD'li hemşire, rahim ameliyatı için Kars Harakani Devlet Hastanesi'ni tercih etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ABD'nin Teksas eyaletinde yaşayan yoğun bakım hemşiresi Kelly Damian, yapılan kontrollerde rahminde miyom tespit edilmesinin ardından ameliyat için araştırmalar yaptı. 30 yaşındaki Damian, ABD ve eşinin ülkesi Nijerya ile arkadaşlarının bulunduğu İstanbul'da birçok doktora başvurdu yaptıktan sonra  İstanbul'daki  arkadaşının tavsiyesi üzerine Kars Harakani Devlet Hastanesi'nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Fatma Başak Sargın ile tanıştı.

Görüşmeler üzerine Kars'ta ameliyat olmaya karar veren Damian, eşi ve annesiyle kente geldi. Dr. Sargın ve ekibince yapılan kontrollerin ardından ameliyata alınan Damian'ın rahim bölgesinden 2 saatlik operasyonla 6 miyom çıkarıldı.

Ameliyat için Teksas'ı değil Kars'ı tercih eden ABD'li hemşire, kendisine şifa olan Dr. Sargın'a çiçekle teşekkür etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Dr. Sargın ve ekibine teşekkürlerini iletti.

Bakan Koca’nın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“ABD’li yoğun bakım hemşiresi Kelly Damian rahim ameliyatı için Kars Harakani Devlet Hastanesinde görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Fatma Sargın’ı tercih etti. Bayan Damian tercihini ABD dâhil 3 ülkeden 10 doktor arasından yapmış. Dr. Sargın’la ekibini kutluyoruz.”

Bakmadan Geçme