Kars Milletvekillerinden Kars-Erzurum Turistik Ekspresi müjdesi

Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Kars Erzurum arasında Turistik tren seferlerinin başlayacağı müjdesini verdi.

Kars Milletvekillerinden Kars-Erzurum Turistik Ekspresi müjdesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

65. hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, sektörden gelen talepler doğrultusunda yaptıkları görüşmeler sonucunda Kars Erzurum arasında Turistik tren seferlerinin başlayacağını açıkladı.

Arslan ve Kılıç yaptıkları açıklamada, “Kış döneminde Kars-Erzurum arasında artan turistik yolcu talebinin karşılanabilmesi amacıyla sömestr tatili başlangıç tarihi olan 21 Ocak (dahil) - 5 Şubat (dahil) tarihleri arasında her gün ve Şubat ayı içerisindeki diğer Cumartesi -Pazar günleri işletilmek üzere yolcu treni sefere konulmuştur. Yolcu talebi ve tren doluluklarına bağlı olarak sefer sayıları artırılabilecektir. Kars -Erzurum arasında bir gidiş, bir geliş olmak üzere günde iki sefer çalışacak olan trenin; Kars'tan kalkış saati 07:20 olup, Erzurum varış saati 11:10 olacaktır. Erzurum'dan kalkış saati 14:55 olup, Kars varış saati 18:45 olacaktır. Tren her iki parkurda da sadece Sarıkamış istasyonunda duruş yapacaktır. Söz konusu trenin teşkilatı 1 jeneratör + 4 pulman vagondan oluşacak olup yolcu kapasitesi 234 kişi olacaktır. Bilet satışları mobil uygulamadan, internetten ve gişelerden yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme