İmamoğlu: 'İstanbul'da yeni bir güçlendirme sistemi kuruyoruz'

Ekrem İmamoğlu İstanbul'daki binaların depreme dayanıklılığını artırmak için 'İstanbul'da yeni bir güçlendirme sistemi kuruyoruz.' dedi.

İmamoğlu: 'İstanbul'da yeni bir güçlendirme sistemi kuruyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekibi, düzenlenen basın toplantısında 'İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nı açıkladı.

Düzenlenen toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu “Hızlı bina taramaya başvuran ve güçlendirme önerisi alanlardan başlayıp maliyetine güçlendirme yapacağız. Güçlendirme kapsamında olacak yapılar için yapım süreci ve finansman modelleri oluşturuyoruz.” dedi.

“İSTANBUL’A ÖZEL KANUN ÇIKARILMALI”

İmamoğlu, İstanbul’a özel kanun çıkarılması bir zorunluluk olduğunun altını çizdi.

İmamoğlu “Tüm ülke için imar aflarını hayatımızdan sonsuza kadar çıkarmalıyız. Yapı denetimi ve müteahhitlik sistemini baştan aşağı yenilemeliyiz. Tüm yapıların deprem güvenlik sertifikası olmalı ve herkes bu sertifikayı görebilmeli.” diye konuştu.

İstanbul için deprem konusunda seferberlik başlattıklarını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İBB olarak güçlü bir inisiyatif alıyoruz, düzeni değiştiriyoruz. Deprem ve afetlere karşı bu kadim şehri dirençli bir kent haline getirmek için her şeyi tekrardan, sıfırdan başlatıyoruz." dedi.

"ARTIK ESKİSİ GİBİ DEVAM EDEMEYECEĞİMİZİ BİLİYORUZ"

İmamoğlu'nun açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"6 Şubat 2023 ne yazık ki hepimiz için hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı sürecin başlangıcı. Bu deprem millet olarak hepimizi harekete geçirdi. Bütün milletimizin başı sağ olsun. İBB olarak tümden harekete geçerek ilk günden afet bölgesine koştuk. Sadece AFAD'ın bizi eşleştirdiği Hatay'da değil bütün bölgeye elimizden ne geliyorsa ulaştırmak için gayret ettik. Gücümüz yettiğince sürdürülebilir biçimde yaraların tümden sarılması anına kadar İstanbul halkı adına Büyükşehir Belediyesi olarak o bölgede olacağımızı belirtmek istiyorum. 2 bine yakın personelimizin halen Hatay'da bulunduğunu belirtmek istiyorum.

Artık hayatımıza eskisi gibi devam edemeyeceğimizi hepimiz çok net olarak biliyoruz. On binlerce canımız hala belki göçük altında enkazlardan çıkarılıyorken biz normal yaşamımızı sürdüremeyiz. Hiçbirimizin buna hakkı yok. Hepimizin her şeyi yeni baştan düşünmeye son derece yüksek ihtiyacı vardır. Depremi ülkemizin birincil sorunu kabul etme zorunluluğumuz var. Deprem bu kadim topraklar için bir gerçekliktir.”

Bakmadan Geçme