Aleyna davasında yeni gelişme

Iğdır'da intihar ettiği iddia edilen 18 yaşında Aleyna Ağgül davasında yeni gelişmeler ortaya çıktı.

Aleyna davasında yeni gelişme
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 30 Eylül gecesi evlerinin bulunduğu apartmanın yan tarafındaki apartmanın önünde cansız bedeni bulunan ve intihar ettiği iddia edilen 18 yaşındali Aleyna Ağgül'ün sır ölümüyle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Ölümünden sonra  ’Ölümümden Gökhan A. sorumludur’ yazılı bir nota ulaşan emniyet güçleri, perşembe günü saat 05.00’te Gökhan A. (43) ile oğlu Göktürk A.’yı (19) gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Göktürk A. serbest bırakıldı, baba Gökhan A. ise adli kontrol ve yurt dışına çıkma yasağıyla serbest bırakıldı.Soruşturmayla ilgili olarak son gelinen aşamada, Aleyna Ağgül'ün intihardan bir gün önce, serbest bırakılan Gökhan A.'dan, ’şantaj, kasten yaralama, tehdit, hakaret ve özel hayatın gizliğini ihlal’ suçlamasıyla şikayette bulunduğu ortaya çıktı. Ayrıca Ağgül'ün, daha önce yine Gökhan A. ile ilgili olarak Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı’na cinsel saldırı suçlamasında bulunduğu, ancak daha sonra şikayetini geri aldığı ortaya çıktı. 

Aleyna Ağgül'ün ölümünün ardından, baba ve oğlun serbest bırakılmasıyla ilgili olarak ailesi, kadın STK'lar ve kamuoyunun tepki göstermesinin ardından, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesindeki bir üst mahkeme olan Sulh Ceza Mahkemesi’ne itiraz etti.

Bu itirazdan sonra ortaya çıkan yeni detaylarla birlikte, duruşmanın seyrinin nasıl yürütüleceği merak konusu oldu. 

Bakmadan Geçme