Hür Doğu Türkistanlılar Derneği: Doğu Türkistan'da Kovid-19 karantinası bahanesiyle insanlar öldürülüyor

Hür Doğu Türkistanlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sadullah Doğutürk, Çin'in işgal ettiği Doğu Türkistan'da, Kovid-19 karantinası bahanesiyle insanları açlığa ve ölüme terk ettiğini söyledi.

Hür Doğu Türkistanlılar Derneği: Doğu Türkistan'da Kovid-19 karantinası bahanesiyle insanlar öldürülüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“KIZIL ÇİN ELBETTE TOPRAKLARIMIZDAN ÇIKARILACAK”

Son günlerde Doğu Türkistan'ın başkenti Urimçi'de insanların evlerine kilitlendiğini ve aç bırakıldığını dile getiren Doğutürk, "Doğu Türkistan'da yaşanan Kovid-19 salgını bahanesiyle 100 günü açmış karantinada hem şehirlerimiz evlerinden çıkarılmayarak açlığa susuzluğa ve ölüme terk edilmiştir. İşgalci Kızıl Çin tarafından uygulanan bu zulüm neticesinde evlerinde, yurtlarındaki hemşirelerimiz buna karşı çıkmış karşı çıkmaların neticesinde ise Çin ordusu silahlı müdahalede bulunmuştur. Almış olduğumuz bilgilere dayanarak son 10 gün içerisinde 70' i aşkın vatandaşımızın şehit edildiği ve bastırıldığı bilinmekte. Sizlere şunu söylemek isterim ki, Doğu Türkistan bir Türk beldesidir ve bir gün mutlaka Doğu Türkistan esaretten kurtulup Hür Türk devleti olarak yoluna devam edecektir. Kızıl Çin elbette topraklarımızdan çıkarılacak." diye konuştu.

 “ TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ VAR OLSUN”

Dışişleri Bakanlığı tarafından Çin'den istenen izahat için memnuniyet duyduklarını dile getiren Başkan Doğutürk, "Doğu Türkistan'da yaşanan olaylara sessiz kalmayarak Dışişleri Bakanlığı nezdinde Çin hükümetinden izahat istenmiş olması ve soydaşlarımızın sahipsiz olmadığının belirtilmesi bizleri ziyadesiyle memnun ettiği gibi Doğu Türkistan'da yaşayan soydaşlarımız tarafından da minnetle karşılanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti var olsun." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme