Hatice Kaçmaz'ın katiline ceza indirimi!

33 yaşındaki TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz, bundan 8 yıl önce evlilik teklifini reddettiği Orhan Munis tarafından 15 bıçak darbesiyle öldürülmüştü. O davada ceza indirimi kararı çıktı.

Hatice Kaçmaz'ın katiline ceza indirimi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yargıtay Ceza Genel Kurulu (YCGK), Hatice Kaçmaz’ı katleden Orhan Munis’in yargılanmasına ilişkin davada indirim kararını onayladı.

Gerekçede ise, “Evlenme teklifini kabul etseydi cinayet işlenmeyebilirdi” denildi.

Karar, 5'e karşı 14 üyenin oyuyla alındı. 14 üyenin tamamının erkeklerden oluşması da tartışmalara ayrı bir boyut kazandırdı.

OLAY NEYDİ? 

1979 doğumlu katil Orhan Munis, Şubat 2001’de Erzurum’da oturdukları evde yüksek sesle müzik dinleyen lise ikinci sınıf öğrencisi kardeşi Burhan Munis’i müziğin sesini kısmaması sebebiyle tartışarak sekiz yerinden bıçaklayarak öldürdü.

Yargılanan Munis savunmasında, olaydan bir hafta önce askerlik görevini tamamladığını, tartışma sonrasında da kendisini kaybettiğini kaydetti.

“Bıçakla adam öldürmek” suçundan önce müebbet hapse mahkûm edilen Munis’in cezası, suçu ağır tahrik altında işlediği ve pişmanlık duyduğu gerekçesiyle 22 yıla indirildi.

Munis, 2001’de girdiği cezaevinden 13 yıl sonra 2014'te tahliye edildi.

Tahliye olduktan sonra, eşini 2012'de bir trafik kazasında kaybettiği için 4 yaşındaki kızıyla birlikte Ankara'da yaşayan Hatice Kaçmaz ile dolmuşta tesadüfen tanıştı. Munis, tanıştıktan 15 gün sonra Hatice Kaçmaz’a evlenme teklif etti. Hatice Kaçmaz da bu durumu arkadaşına söyleyince, arkadaşı internetten araştırma yaptı.

Orhan Munis’in cezaevi geçmişini öğrenen Kaçmaz, Munis’den uzaklaşmaya başladı ancak kendisini ısrarla arayan ve evlenmek isteyen adamdan kurtulamadı.

Bakmadan Geçme