Zelenskiy: "Rusya planlarından vazgeçmiyorsa yeni yaptırımların uygulanması gerekiyor"

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Ortaklarımızla temaslarımızdaki tezlerimiz mantıklı, adil ve dürüst. İşgal devam ediyorsa ve Rusya, Ukrayna'ya karşı planlarından vazgeçmiyorsa yeni yaptırımların uygulanması gerekiyor." dedi.

Zelenskiy: &quotRusya planlarından vazgeçmiyorsa yeni yaptırımların uygulanması gerekiyor"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Telegram'dan paylaştığı video mesajında, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının 12'nci gününde de devam ettiğini söyledi. Rusya ile ekonomi ve ticaret alanındaki iş birliğinin durdurulması gerektiğini kaydeden Zelenskiy, "Rusya ile ihracat ve ithalatın boykot edilmesi gerekiyor." dedi.

"SİVİLLERİN YAŞADIĞI MAHALLELERİNİN VURULMASI TERÖR"

Rus ordusunun Ukrayna kentlerine yönelik saldırılarını sürdürdüğüne dikkati çeken Zelenskiy,  "İşgalciler, bu gece Mıkolayiv kentine saldırdı ve roket topçuları ile sivillerin yaşadığı mahalleleri vurdu, barışçıl Harkiv'in mahallelerine saldırdı." dedi.

Bunun 'terör' olduğunu vurgulayan Zelenskiy, Ukrayna hava sahasının kapatılması talebini yineledi.

Uluslararası toplumun karar alması ve Ukrayna'ya gerekli desteği sağlaması gerektiğinin altını çizen Zelenskiy, "Ukrayna üzerindeki gökyüzünün güvenliğinin sağlanması için daha kaç kişinin ölmesi ve kayıpların yaşanması gerekiyor?" diye konuştu.

Ukrayna askeri güçlerinin, Rus ordusuna karşı koyduğunu belirten Zelenskiy, Rus askeri güçlerinin 'moralinin düşük olduğunu' söyledi.

Bakmadan Geçme