Kazakistan'da göstericilere uyarı yapılmadan ateş açılması emri verildi

Kazakistan Devlet Başkanı Tokayev: "Teröristlerle masaya oturmaya niyetimiz yok." açıklamalarında bulundu.

Kazakistan'da göstericilere uyarı yapılmadan ateş açılması emri verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yakıt fiyatlarına yapılan zam nedeniyle başlayan ancak şiddet olaylarına dönüşen hükümet karşıtı protestoların yaşandığı Kazakistan'da Devlet Başkanı Kasım Comert Tokayev halka sesleniş konuşması yaptı.

Ülkesindeki şiddet olayları sırasında "Teröristlerin hala silah kullandığını ve mülke zarar verdiklerini" kaydeden Tokayev, "Teröristlerin bulunması ve gözaltına alınmaları için özel bir birim kurduğunu." belirtti.

Kazak lider ayrıca, "Teröriste uyarı yapılmadan ateş açılmasına ilişkin emir verdiğini" söyledi.

Tokayev, protestocularla müzakere masasına oturulması çağrılarına ilişkin, “Teröristlerle görüşmemiz gerektiğine dair yurt dışından yapılan çağrılar ahmaklık. Kazakistan hükümetinin teröristlerle müzakere masasına oturmaya niyeti yok.” vurgusu yaptı.

Rusya Savunma Bakanlığı yetkilileri, Kazakistan’daki şiddet olaylarını bastırmak için hükümetin çağrısı ile ülkeye gönderilecek barış güçlerinin transferinin sürdüğünü belirtti.

Sputnik'in haberine göre; Rus yetkililer, barış gücü olarak Kazakistan’a gönderilen hava indirme güçlerinden bir kısmının ülkedeki görevlerine başladıklarını de ekledi. MİR-24 televizyonu da Belarus hava indirme güçlerinin de Kazakistan’a vardıklarını aktardı. Belaruslu barış güçlerinin transferinin İl-76 tipi beş uçakla gerçekleştirildiği belirtildi.

Bakmadan Geçme