Fırtınanın hasarını sigorta şirketleri karşılıyor mu?

Son günlerde Türkiye'nin neredeyse her ilinde etkili olan fırtına maddi hasarlara sebep oldu. Bu ise akıllara sigorta şirketlerinin masrafları karşılayıp karşılamayacağını akıllara getirdi.

Fırtınanın hasarını sigorta şirketleri karşılıyor mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çoğunlukla insanların sigorta yaptırırken maddeler arasında görünce es geçtiği başlık olan doğal afetler sigortası işaretlenmediği takdirde beklenmedik bir anda karşılaşılan afetlerin yaraları sarılamıyor. 

Zorunlu trafik sigortasına sahip aracın bir kazaya karışması durumunda maddi hasar, sağlık giderleri, sakatlanma ve ölüm olmak üzere 3 temel teminat, poliçe limitlerine ve zarar görenlerin haklılık payına göre çeşitli oranlarda sigorta şirketi tarafından karşılanır. Peki, trafik sigortası fırtınada zarar gören aracın masrafını karşılar mı?

Trafik sigortası teminat limitleri, araç gruplarına göre farklılık gösterir. Otomobil, taksi, minibüs, otobüs, kamyonet, kamyon ve tarım makinelerine kadar, her araç grubu için belirlenmiş farklı teminatlar bulunuyor. Sigorta şirketinin karşılayacağı zararlar, sigorta poliçelerinizin limitleri içindedir. Zorunlu trafik sigortasının kapsadığı teminatlar ve bunların limitleri, her yıl Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenir.

2021 YILI TRAFİK SİGORTASI ZARAR KAPSAMA BEDELLERİ

2021 yılında aracınızla kaza yaparsanız, zorunlu trafik sigortası kapsamında araç grubunuza göre değişen asgari teminat limitlerinden yararlanabilirsiniz. Maddi hasar, sağlık giderleri, sakatlanma ve ölüm olmak üzere 3 temel teminatın limitlerini aşağıdaki gibidir.

1. Maddi Hasar

Sigorta sahibinin hukuki sorumluluğu kapsamında, zarar gören araçta meydana gelen zararı teminat limitleri kapsamında karşılar.

Otomobil (Sürücü dahil 9 koltuk)

Araç Başına Limit 43.000 TL
Kaza Başına Limit 86.000 TL

2. Sağlık Giderleri

Sigorta sahibinin neden olduğu kazalarda, kazada yer alan üçüncü şahısların daha sonra ölümü meydana gelse bile, ilk yardım, muayene/kontrol ya da yaralanmadan ötürü ihtiyaç duyulabilecek ayakta tedavi, hastane vb sağlık kurumlarındaki tedavi giderleri ile bu tedavinin gerektirdiği tüm sağlık giderlerini teminat limitleri kapsamında karşılar.

Otomobil (Sürücü dahil 9 koltuk)

Kişi Başına Limit 430.000 TL
Kaza Başına Limit 2.150.000 TL

3. Ölüm ve Sakatlanma

Sigorta sahibinin, bir kişinin ölümüne veya sakatlanmasına neden olduğu durumlarda, sakatlık ve ölüm halinde, Sigorta Denetleme Uzmanları tarafından destekten yoksun kalma tazminatı hesaplanır. Destekten yoksun kalma tazminatı kişinin;

Yaşı
Geliri
Geride kalanların desteğe muhtaçlığı
Kusur oranına

göre hesaplanır ve poliçede belirtilen azami teminatı aşmamak kaydıyla ödenir.

Otomobil (Sürücü dahil 9 koltuk)

Kişi Başına Limit 430.000 TL
Kaza Başına Limit 2.150.000 TL

Bakmadan Geçme