Erdoğan: "Yaşlı ve engelli aylıklarını erken ödeyeceğiz"

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşlı ve engelli maaşlarının Cuma gününden itibaren ödeneceğini duyurdu.

Erdoğan: &quotYaşlı ve engelli aylıklarını erken ödeyeceğiz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası açıklamaları şöyle:

"Ramazan Bayramı günlerine denk gelen yaklaşık 1,5 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli maaşlarını öne çekerek cuma gününden itibaren ödeyeceğiz." 

TEMEL İHTİYAÇ MADDELERİNİN FİYATLARINI ARTIRANLARA MÜSAMAHA YOK

"Bundan sonra milletimizin temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarını sebepsizce artıranlara karşı en küçük bir müsamaha göstermeyeceğimizi açıkça ilan ediyorum." 

"Ülkemizi vesayetin zincirlerinden kurtardık, enflasyonu da yeneceğiz. Ülkemizi darbelerin utancından kurtardık, hayat pahalılığının da üstesinden geleceğiz."

İLAVE SOSYAL YARDIM PAKETLERİ HAYATA GEÇİYOR

15 milyar liralık ilave Sosyal Yardım Destek Paketi'yle ilgili çalışmaların sonuna gelindiğini belirten Erdoğan, "Yakında uygulamaya geçireceğiz." diye konuştu. 

1915 OLAYLARI

ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin ifadelerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Sayın Biden'ın, Ermenilerle olan tarihi gayet iyi öğrenmesi, bilmesi lazım. Bunları bilmeden Türkiye'ye meydan okumaya kalkmasını bağışlamamız mümkün değil. Tamamı yalan, yanlış bilgiler üzerine kurulu olduğu için üzerinde durmaya değer bile bulmuyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Milletvekili Paylan'ın sunduğu kanun teklifine ilişkin, "Bu densizliğin, milli iradenin tecelligahı bu yüce kurumda sergilenmesini açık bir ihanet olarak görüyoruz." diye konuştu. 

TERÖRLE MÜCADELE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sadece 2022 yılında son operasyonlar dahil olmak üzere güney sınırlarımızda etkisiz hale getirilen terörist sayısı bini bulmuştur." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yarın telefon görüşmesi gerçekleştireceğini bildirdi. 

TARIM YATIRIMLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Makine ekipman alımı ve kırsal altyapı yatırımları için 32 bin 572 çiftçimiz ile tarım yatırımları için 418 girişimcimize 1,1 milyar lira hibe sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme