Erdoğan ile Esad görüşecek iddiaları yalanlandı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran medyasında çıkan 'Erdoğan ile Esad görüşecek' haberinin gerçeği yansıtmadığını Esad'ın zirveye bile davetli olmadığını söyledi.

Erdoğan ile Esad görüşecek iddiaları yalanlandı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Haber Global  canlı yayında Suriye'deki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. İran medyası tarafından Şangay İşbirliği Teşkilatı toplantılarında 3'lü zirve olabileceği iddialarına karşın Bakan Çavuşoğlu, "Öyle bir şey yok, doğru değil. Esad da oraya davetli değil." ifadelerini kullandı.

Mevlüt Çavuşoğlu açıklamalarında şu ifadeler öne çıktı:

"11 yıla aşkın iç savaş var. DEAŞ gitti ama PKK/YPG güçleniyor. İnsanlar evlerine dönmek istiyor dönemiyor. Rejimin kontrol ettiği yerlerde, rejim korkusu ve yeterli destek verilmediği için tereddüt edenler var. Türkiye olarak en önemli sürecin siyasi çözüm olduğunu söyledik. Çok inisiyatif aldık. Bu inisiyatiflerden bir ASTANA ayakta kaldı. Bugün Anayasa Komisyonu toplanıyorsa İran, Türkiye ve Rusya’nın sayesinde oluyor.Rejim siyasi sürece tam olarak inanmadı ancak rejimin de görmesi lazım savaşarak ülke bölünecek.

Bizim de desteklediğimiz muhalefet müzakere heyetini kurdu. Muhalefet anayasa ile ilgili olgun tavır sergiliyor ancak rejimden kaynaklı bir direniş var. Bir mesafe kat edemediler. Bu süreçte tabii istihbarat örgütleri arasında diyalog var. Suriye’nin istikrarı ve barışı tam olarak tesis edilmeli. Bu yönde zaten ASTANA formatında bir masanın etrafındayız.

Yürüttüğümü Suriye siyaseti sonuç odaklıdır. Suriye'nin istikrarı, huzuru, barışı ve insanların geri dönebilmesi, terör örgütlerinin sınırlarımızın ötesinde barınmaması..."

Bakmadan Geçme