Doğu Anadolu için turuncu kodlu uyarı!

Meteoroloji'nin paylaştığı bilgilerine göre, Yurdun doğu kesimlerinde ise Suriye kaynaklı toz taşınımı hadisesi öngörülüyor. Meteoroloji  4  il için turuncu uyarıda bulundu.

Doğu Anadolu için  turuncu kodlu uyarı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Güney ve güneybatı yönlerinden esecek kuvvetli rüzgar ve fırtına ile birlikte etkisini artırması beklenen toz taşınımının Şırnak, Hakkari, Bitlis ve Van çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.Listedeki illerde yaşayan vatandaşın ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara, su baskınlarına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları istendi. Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile bu akşam saatlerinde Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusunda kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin edildiğinden çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, kar erimesi, ulaşımda aksamalar, toz taşınımı ve savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bakmadan Geçme