Görülmesi imkansızdı Tunceli'de ortaya çıktı!

Dünya genelinde görüntülenmesi neredeyse imkansız olan keçi familyasından şamua, sürü halinde Tunceli'de kameralara takıldı.

Görülmesi imkansızdı Tunceli'de ortaya çıktı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şamuaları görüntülemeyi başaran vatandaş ,”Kentimizin her bölgesinde dağ keçileriyle karşılaşmak çok kolay fakat şamualar öyle değil. Görülmesi neredeyse imkansızdır. Yıllardır bölgede yaban hayatını ve doğal güzellikleri fotoğraflarım. Şamuaların sadece Munzur Dağları'nda ve Pülümür'ün Hel Yaylası'nda var olduğunu biliyorum.”  dedi.

"GÖRÜLMESİ NEREDEYSE İMKANSIZDIR"

Kendini kamufle ederek 2 kilometre öteden şamuları görüntülemeyi başaran vatandaş, "İlimizin her bölgesinde dağ keçileriyle karşılaşmak çok kolay fakat şamualar öyle değil. Görülmesi neredeyse imkansızdır. Yıllardır bölgede yaban hayatını ve doğal güzellikleri fotoğraflarım. Şamualar sadece Munzur Dağları'nda ve Pülümür'ün Hel Yaylası'nda var olduğunu biliyorum. Geçen yıl ülke genelinde kuraklık vardı. Şamualar da yüksek ve karlı zirveleri sevdiği için geçen yıl kuraklıktan dolayı aşağılara inmemişti. Fakat bu yıl yoğun kar yağışından dolayı zirvelerden beslenmek için indiler. Ben de onları görünce kendimi kamufle ederek görüntüledim ve rahatsız olmasınlar diye bölgeden ayrıldım.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme