Ev baklavası alışverişi başladı

Ramazan Bayramı'na sayılı zaman kala ev yapımı baklavayı tercih eden vatandaş, gerekli malzemeleri almak için alışverişe çıktı.

Ev baklavası alışverişi başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan Bayramı hazırlıkları başladı. Vatandaş, ev baklavası için alışverişe çıktı.

BAKLAVA MALZEMESİ PAHALI

Alışverişe çıkan Ayşe Kutlu, gerekli malzemelerin fiyatlarını biraz pahalı bulmasına rağmen ev baklavasını yapacağını söyledi. Hazır baklavaları içeresinde glikoz olma ihtimalinden dolayı tercih etmediğini ifade eden Kutlu, “Baklava yapmak için ceviz aldık. Dolma yaptık, et yapacağız. Ben evde baklava yapmayı tercih ediyorum, çünkü hazır satılan bazı baklavaların içinde şeker yerine glikoz var. Bu ürünlere güvenemiyoruz ve ertesi gün de şekerleniyor. Baklavanın ham maddeleri biraz pahalı. Bir kilo ceviz aldım ondan da ancak 1 tepsi baklava çıkar. Ama yine de daha doğal olsun diye ev baklavası yapacağım. Seviyoruz biz ev baklavasını.” diye konuştu.

SATIŞLAR GEÇEN YILA GÖRE AZ

Ceviz, fıstık gibi kuruyemiş satışı yapan Murat Çakmak ise bayrama az bir süre kalmasına rağmen satışlarının az olduğunu ifade etti. Çakmak, “Ceviz, nişasta gibi ürünler baklavanın öz maddeleri. Normalde bunlar çok gidiyordu. Vatandaşların ekonomik durumu sıkışık olduğu için talep yok. Normalde pazar dolu olurdu, şimdi ise az. Hayat pahalılığı bunun en büyük etkeni. Fiyatların geçen seneden çokta farkı yok." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme