Yakutiye Belediyesi'nden personeline sağlık desteği!

Yakutiye Belediyesi çalışanlarının sağlığı korumak, geliştirilmek ve mevcut sağlık problemlerinin önceden tespit edilebilmesi amacıyla sağlık taraması gerçekleştirdi.

Yakutiye Belediyesi'nden personeline sağlık desteği!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediyeden yapılan açıklamada, belediye bünyesinde çalışan tüm personellerin bu taramadan geçeceği belirtildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Mahmut Uçar, gerçekleştirilen bu sağlık taraması ile personellerinin sürekli sağlıklı olmasını ve bu sayede  vatandaşa kesintisiz kaliteli hizmet vermeyi hedeflediklerini aktardı.

Yapılan taramaların, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında sağlık gözetimine yönelik özel donanımlı mobil İSG gezici iş sağlığı araçları ile yapıldığını ifade eden Uçar, belediye bünyesindeki bütün birimlerde görev yapan personellerin, iş güvenliği eğitimleri ve yangın söndürme tatbikatları gibi doğal afetlere yönelik farkındalık eğitimleri ile sağlık taramalarının belirli periyodlar çerçevesinde devam edeceğini belirtti.

Özellikle oluşabilecek meslek hastalıklarını önlemeye yönelik çalıştıklarını da kaydeden Uçar, "Uygulamada idari bina ve şantiye alanlarını da kapsayacak şekilde dört ayrı lokasyonda çalışanlarımızın sağlık taramasını gerçekleştirdik. İşyeri hekimimizin tarama sonrası değerlendirmeleri neticesinde de ilave tahlil ve tetkik ihtiyacı doğduğu zaman personelimizin bu taramalarını da gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme